Vakar 10. aprīlī, pulksten 16.49 Valsts policija saņēma informāciju, ka Rēzeknē, Maskavas ielā, kādas daudzdzīvokļu mājas pagalmā pirms brīža noticis BMW X5 markas automašīnas sprādziens. Par laimi, sprādziena radītie bojājumi nebija lieli, un neviena persona tajā nav cietusi. Par notikušo policijā uzsākts kriminālprocess un tiek veikta izmeklēšana.

Latgales reģiona pārvades policisti, ierodoties notikuma vietā, veica visas nepieciešamās darbības, lai nodrošinātu apkārtējo iedzīvotāju drošību. Apsekojot notikuma vietu, policisti konstatēja, ka automašīnas sprādziena viļņa radītie bojājumi nav pārāk lieli – vien bojāts transportlīdzekļa bampers un tuvējā dzīvokļa loga stikli. Neviena persona tajā nav cietusi. Veicot turpmākās darbības, bojātās automašīnas motortelpā likumsargi konstatēja aizdomīgu priekšmetu. Notikuma vietā ieradās arī Valsts policijas specvienība “Omega”, lai veiktu detalizētākas pārbaudes. Pārliecinoties, ka situācija ir novērsta, ap pulksten 00.30 notikuma vietas ierobežošana daļēji tika noņemta un iedzīvotāji varēja atgriezties savos dzīvokļos.

Par notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīga neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas. Par šādu nodarījumu persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību līdz trim gadiem vai bez tās. Tālāka šīs lietas virzība nodota Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldei.

Jāatzīmē, ka ir noskaidrots automašīnas īpašnieks un pēc pašreiz policijas rīcībā esošās informācijas, kā viena no galvenajām notikušā versijām izvirzīta, ka notikums varētu būt saistīts ar biznesa interesēm. Jāatzīmē, ka parasti šādi incidenti visbiežāk saistāmi ar personiskiem motīviem vai profesionālo darbību, tomēr, lai precīzi skaidrotu notikušā apstākļus, uzsākta izmeklēšana.

Video no notikuma vietas

Avots: Valsts policija | Foto: ekrānšāviņš no video materiāla

Saistītās tēmas: BMW X5RēzekneValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube