Ja esi “Oreo” cepumu cienītājs un mīli baudīt ķiršus, tad noteikti šo abu apvienojums vienā lieliskā siera kūkā noteikti tev ies pie sirds.
Nekā sarežģīta, taču garšos izcili!
Siera kūka – Sastāvdaļas:
♦ 22 “Oreo” vai līdzīga veida cepumiņi
♦ 3 ēdamkarotes sviesta
♦ 1 ēdamkarote cukura
♦ 500 grami mīksta krēmsiera
♦ 500 grami saldā krējuma
♦ 250 grami cukura
♦ 50 grami pūdercukura
♦ apmēram 200 grami ķiršu želejas
♦ apmēram 400 grami saldētu ķiršu
♦ 500 grami pussaldas šokolādes
Izņem ķiršus no saldētavas un noliec malā, lai atkūst.
Blenderī sablendē cepumus, pievieno sviestu un cukuru. Gatavo masu liec apmēram 23-25 cm lielā formā. Liec saldētavā un turi tur apmēram 30 minūtes.
Saputo krēmsieru ar cukuru. Noliec malā.
Citā bļodā ieber ķiršu želejas pulveri un pielej apmēram 1/2 glāzi vāroša ūdens, maisi, kamēr viss izšķīst. Noliec malā, lai atdziest.
Uz pusēm sadali ķiršus.
Saldo krējumu kopā ar pūdercukuru sakul, līdz izveidojas stingras putas. Kad želatīns sācis lēnām sacietēt, iecilā to saldajā krējumā un maisi, kamēr izveidojas viendabīga masa. Pēc tam pievieno arī krēmsiera masu.
Šokolādi sadali tā, lai izveidojas daudz mazu drupaču. Tās kopā ar ķiršiem pievieno masai. No ledusskapja izņem pamatni, to piepildi ar šķidro masu. Dekorē ar veseliem ķiršiem.
Liec ledusskapī uz apmēram 4 stundām vai tik ilgi, kamēr sacietē kūka.