Maltas nesteidzīgo ikdienu satricinājis kāds īpaši nežēlīgs notikums, kuru pastrādājuši četri vīrieši – piespiedu aborts pret sievietes gribu un vairākas durtas brūces, kas gandrīz izdzēsa viņas dzīvību.

Marokiešu sieviete, kas iepriekšējās svētdienas pēcpusdienā piedzīvoja šos neiedomājamos notikumus, laikrakstam “The Malta Independent” atklāj, kas patiesībā notika.

Sieviete atklāj, ka pirms aptuveni deviņiem mēnešiem sākusi satiksies ar kādu Lībijas pilsoni vārdā Ashrafs Ammars Marghami, mēnesi pirms šī nežēlīgā notikuma viņa pastāstījusi viņam, ka gaida bērnu.

“Viss gāja labi, un viņš bija sajūsmā par gaidāmo mazuli. Viņš runāja ar mani par laulībām un pat parakstījām līgumu par nomas īpašumu,” viņa stāstīja laikrakstam. Tajā dienā, kad notika uzbrukums, viņi pat bija devušies iegādāties maternitātes un bērnu drēbītes.

Caur asarām sieviete teica: “Viņš varēja man pateikt, ka nevēlas nekādu sakaru ar mani vai manu bērnu, bet 30 minūtes, pirms viņš izdarīja to, ko izdarīja, viņš izturējās tik priecīgi un veda mani iepirkties.”

Pēc tam ap kādiem pieciem vakarā, kad abi atgriezušies no veikala, gulējuši gultā, un tad istabā iebrukuši trīs maskēti vīrieši.

Sieviete spējusi atpazīt divus no vīriešiem: pa labi no upures – bijušais puisis Ashrafs Ammars Marghami un divi maskās tērptie vīrieši – Imads (pa kreisi) un Tareks. Balsis bija pazīstamas, jo tie bija bijušā partnera draugi un bija pavadījuši laiku kopā. Arī maskās tērptie uzbrucēji bijuši Lībijas pilsoņi. Ļoti iespējams, abu vārdi bijuši viltoti, jo zināms, ka vienam no viņiem jau piederējušas vairākas Zviedrijas identifikācijas kartes ar dažādiem vārdiem.

“Viņi ieslēdza ļoti skaļu mūziku, lai apkārt neviens nedzirdētu, kas šeit notiek,” rādot zilumu uz acs un rokām, viņa atceras notikumu.

Kamēr Tarekam un Imadam lika stāvēt sardzē, viņas bijušais partneris un vēl viens uzbrucējs, kura identitāte nav zināma, palika istabā. “Izskatījās, ka tas vīrietis zina kaut ko no šāda veida procedūrām.”

“Viņi mani piespieda dzert zāles, draudot ar nazi. Pēcāk kaut ko injicēja rokā. Pēc tam viņi sasēja manas rokas aiz muguras. Viņi aizspieda manu muti, piespieda atplest kājas un sāka manī stumt zāles.”

Dzirdēju, ka viņš mana bijušajam puisim teica, lai iesper man pa vēderu, lai bērns pats iznāk ārā.

Pēc tam vīrietis viņai sāka spert pa vēderu. “Katru reizi, kad centos pakustēties,” viņa atminas. “Viņi mani sadūra. Es atceros, ka redzēju viņu ieduram nazi manā rokā un pēc tam izvelkam to.”

Saskaņā ar slimnīcas ierakstiem, vīrieši kopumā izdarījuši deviņus naža dūrienus – trīs gar kreiso roku un sešus kreisajā augšstilbā.

Pēc saduršanas viņa zaudējusi samaņu. Atskatoties uz notikušo, viņa atceras, ka 15 gadus vecā meita un puisis viņu atraduši aptuveni 11 vakarā, pilnas piecas stundas pēc notikušā. Meita māti bija izmeklējusies visur, un uzzinot, ka no mātes partnera dzīvokļa nākusi skaļa mūzika, devusies tur. Ieejot dzīvoklī, pavērusies drausmīga aina.

“Viņa atrada mani kailu, sasietu un ar aizsietu muti,” stāsta cietusī. “Ārsti teica, ka atveduši mani uz slimnīcu bez sirdspukstiem.”

Biju piecu minūšu attālumā no nāves.

“Viņi mani vienkārši pameta tur nomirt pēc tam, kad nogalināja manu vēl nedzimušo bērnu.”

Policija atklāj, ka istaba, kurā notika nežēlīgais uzbrukums, bija iztīrīta, pāri palicis vien nazis, šļirces un tabletes. Uzskatāms, ka uzbrukums bijis plānots, jo konkrētās zāles Maltā iegādāties nav iespējams. Pēc notikuma atklājās, ka vēl divas sievietes pirms tam piedzīvojušas tieši to pašu piespiedu abortu.

Šobrīd izskan versijas, ka vīrieši Maltu jau pametuši un devušies uz Zviedriju. Noskaidrots, ka Ashrafs joprojām izmanto savu Facebook profilu un Maltas sim karti, taču policija apgalvo, ka šāda informācija nesniedz nekādu palīdzību izmeklēšanā.

Avots: The Malta Independent Online

 

Saistītās tēmas: Malta imigranti

youtube icon
Abonēt youtube