Maskavas, Teherānas un Damaskas sadarbība cīņā pret terorismu, īpaši pilsoņkara plosītajā Sīrijā joprojām ir nesatricināma, piektdien pirms trīspusējām sarunām ar abu pārējo valstu kolēģiem paziņojis Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Pirms Maskavā paredzētajām trīspusējām sarunām, kurās galvenā uzmanība tiks pievērsta situācijai Sīrijā, Lavrovs atsevišķi tikās ar Irānas ārlietu ministru Džavadu Zarifu.

“Tās [sarunas] notiek paralēli mūsu centieniem nodrošināt pamieru starp [Sīrijas] valdību un bruņoto opozīciju, kurai nav teroristisku nolūku, kā arī pūliņiem iedibināt politisko procesu” pilsoņkara izbeigšanai, norādīja Lavrovs.

Viņš pauda arī cerību pārrunāt Maskavas un Teherānas sadarbību Kaspijas reģionā un Afganistānā.

Lavrovs jau ceturtdien ar Sīrijas ārlietu ministru Validu al Moalemu pārrunāja politisko un militāro situāciju, kas radusies pēc ASV raķešu trieciena prezidenta Bašara al Asada režīma gaisa spēku bāzei.

“Lavrovs apstiprināja Krievijas nesatricināmo atbalstu Sīrijas suverenitātei, neatkarībai un teritoriālajai nedalāmībai,” teikts paziņojumā, kuru piektdien izplatījusi Krievijas Ārlietu ministrija.

Viņš arī atkārtoti aicinājis “objektīvu izmeklēt” Sīrijā notikušo ķīmisko ieroču uzbrukumu, kurā Rietumi vaino Asada režīmu

Saistītās tēmas: IrānakrievijaMaskavaSīrija

youtube icon
Abonēt youtube