Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā šodien no plkst.10 līdz 16 norisināsies Lieldienu svinību programma “Lieldienas Brīvdabas muzejā”, aģentūru BNS informēja muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Lozovska.

Šodien pasākumā uzstāsies ģimeņu folkloras kopa “Kokle”, folkloras kopa “Garataka”, un ar spēlēm un svilpaunieku melodiju prezentāciju apmeklētājus priecēs muzeja amatnieki.

Visas dienas garumā pasākuma apmeklētāji varēs šūpoties, piedalīties olu krāsošanā, ripināšanā un sišanā, kā arī piedalīties daudzās citās dažādās izpriecās. Apmeklētājiem būs iespēja arī iepirkties tradicionālajā Lieldienu amatnieku un pārtikas tirdziņā.

Brīvdabas muzeja galvenā ieeja ir Brīvdabas ielā 21, taču pasākuma laikā būs atvērti arī Rietumu vārti. Bezmaksas autostāvvietas būs gan pie Galvenajiem, gan Rietumu vārtiem.

Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja būs bez maksas. Ieejas biļešu cenas – divi eiro pieaugušajiem, četri eiro ģimenēm, savukārt atsevišķi pensionāriem, studentiem un skolēniem biļetes būs pieejamas ar atlaidēm.

Saistībā ar Lieldienu pasākumu šodien un rīt atļaus novietot transportlīdzekļus uz Brīvības gatves pie muzeja, aģentūru BNS informēja Rīgas domē. Transportlīdzekļus uz Brīvības gatves brauktuves nomales drīkstēs novietot posmā un virzienā no tilta pār Juglas kanālu līdz muzejam, un Brīvības gatves posmā un virzienā no Berģu ielas līdz tiltam pār Juglas kanālu.

 


Foto: brivdabasmuzejs.lv

youtube icon
Abonēt youtube