Ziemeļkoreja svētdien sarīkoja raķetes izmēģinājumu, kurš bijis neveiksmīgs, paziņoja Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija.

“Ziemeļkoreja mēģināja šorīt izmēģināt nenoskaidrota tipa raķeti no Sinpo rajona Dienvidhamgjonas provincē, bet mums ir aizdomas, ka šis starts neizdevās,” teikts ministrijas paziņojumā.

Ministrija pavēstīja, ka tā analizē šo izmēģinājumu, lai noskaidrotu detaļas.

Dienu pirms neveiksmīgā izmēģinājuma Ziemeļkoreja izrādīja apmēram 60 raķetes militārā parādē, kas tika rīkota par godu komunistiskā režīma dibinātāja Kima Irsena 105.dzimšanas dienai.

Bruņojuma eksperti uzskata, ka šajā parādē varētu būt izrādīti arī jauni starpkontinentālo ballistisko raķešu veidi.

Phenjanas kodolieroču ambīcijas ir nonākušas uzmanības lokā pēdējo nedēļu laikā, kad ASV prezidents Donalds Tramps solīja ieņemt stingru nostāju pret Ziemeļkoreju un draudēja ar vienpusēju rīcību, ja Ķīna nepalīdzēs ierobežot Phenjanas kodolieroču programmu.

Trampa administrācija ir nosūtījusi uz Korejas pussalu ASV karaflotes lidmašīnu bāzeskuģi “Carl Vinson” un tā trieciengrupas kuģus, tādejādi demonstrējot Savienoto Valstu spēku.

Ziemeļkoreja ir veikusi piecus kodolizmēģinājumus, tai skaitā divus pērn, un, domājams, gatavojas veikt sesto.

ASV izlūkdienesta amatpersonas uzskata, ka Phenjana nepilnu divu gadu laikā var izstrādāt kodolgalviņu, kas spētu sasniegt ASV kontinentālo daļu.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: raķeteZiemeļkoreja

youtube icon
Abonēt youtube