Panākta vienošanās, ka demontāža “Skonto” stadionā vairs nenotiks un Latvijas futbola izlases spēli ar Portugāli varēs aizvadīt minētajā vietā, trešdien preses konferencē pavēstīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons.

Latvijas futbola izlasei 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē 9.jūnijā jāuzņem pagājušā gada Eiropas čempione Portugāle ar pasaules labāko futbolistu Krištianu Ronaldu priekšgalā, tomēr “Skonto” stadionā, kas kā vienīgais valstī atbilst visām starptautiskajām prasībām, pašlaik pēc īpašnieku strīda tiek skrūvēti nost krēsli un ir arī noņemtas apgaismes lampas.

“Federācijas valdes lēmums bija vienbalsīgs – spēlei pret Portugāli jānotiek “Skonto” stadionā. Tomēr pie reizes neatstāt novārtā Liepāju,” pauda Indriksons. “Kopējiem spēkiem pabeidzām sarunas un no izjaucēju puses ir dota piekrišana darīt visu, lai spēle tur notiktu. Pret viņiem pretenzijas netiks izvirzītas un demontāža vairs nenotiks. Viņi ir piekrituši nosacījumiem, kurus pats piedāvāju.”

Indriksons noraidīja iepriekš izskanējušās neoficiālās runas, ka tieši viņš varētu būt ieinteresēts “Skonto” stadiona situācijas destabilizācijā, kā arī uzsvēra, ka federācija netērēs papildus naudu, lai varētu spēlēt “Skonto” stadionā.

“Vienošanās ir tāda, kas vispār neskar LFF finanses. Ar LFF tam vispār nav nekāda sakara. Viss pārējais, ka gribu no federācijas dabūt naudu, ir pilnīgs blefs,” apgalvoja ilggadējais LFF prezidents, sakot, ka, visticamāk, valsts galvenajā stadionā pēc mēneša arī varēs risināties Latvijas kausa fināls. “Rakstiskās garantijas mums par šo vienošanos būs tuvāko pāris dienu laikā.”

Kā pauda LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, pagaidām panākta mutiska vienošanās un Liepājas stadions “Daugava” joprojām paliek kā rezerves variants.

“Atskaites punkts, vai “Skonto” stadionā aizvadīsim maču pret Portugāli, būs tieši kausa fināls, kam jānotiek maijā. No valsts prasīsim 300 000 eiro, lai savestu Liepājas stadionu nepieciešamajā kārtībā. Ir pazīmes, ka tas varētu izdoties,” teica Mežeckis.

Kā zināms, kopš 7.aprīļa SIA “Light” vārdā tiesu izpildītājs demontē kustamo īpašumu “Skonto” stadionā, tāpēc “Adventika Group”, kam pieder stadions, vērsies policijā ar iesniegumu par tiesu izpildītāja pilnvaru pārsniegšanu, lūdzot sākt kriminālprocesu.

 


Foto: skontofc

Saistītās tēmas: Guntis IndriksonsSkonto

youtube icon
Abonēt youtube