Velosipēds, viennozīmīgi, ir viens no labākajiem un ērtākajiem pārvietošanās veidiem. Tieši tāpēc Rīgā atkal tiks atzīmēta “Velosipēdu nedēļa” un par tās sastāvdaļu 22. aprīlī kļūs arī Tvīda brauciens.

Tvīda brauciens ir dzīvespriecīga velosipēdu parāde, kas kļuvusi par tradīciju visās pasaules metropolēs no San Francisko līdz Tokijai. Arī Rīgā tas jau septīto gadu pulcē simtiem velobraucēju un modes cienītāju.

Viss, kas vajadzīgs, lai piedalītos braucienā, ir velosipēds un gaumīgs ietērps – sākot ar 19. gadsimta frakām un vakarkleitām un beidzot ar sešdesmito gadu rokenrola modi. Kā katru gadu, arī šogad izcilāko tērpu autoriem būs sarūpētas īpašas balvas.

Lai Tvīda brauciens izdotos, vairākos Rīgas rajonos no plkst. 16.00 tiks ierobežota satiksme pēc vajadzības. Brauciens notiks pa maršrutu: Esplanāde, Reimersa iela, Bastejkalns, Smilšu iela, Doma laukums, Šķūņu iela, Kaļķu iela, Rātslaukums, Akmens tilts, Uzvaras bulvāris, Bāriņu iela, Nometņu iela, Lapu iela, Melnsila iela, Ernestīnes iela, Baložu iela, Kalnciema iela, Vanšu tilts, Krišjāņa Valdemāra iela, Pils laukums, Torņa iela, Pils laukums, Muitas iela, Kronvalda bulvāris, Ausekļa iela, Vidus iela, Vīlandes iela, Elizabetes iela, Strēlnieku iela, Hanzas iela, Krišjāņa Valdemāra iela, Aristīda Briāna iela.

Vairāk informācijas par veiktajiem ierobežojumiem konrētajā laikā varēsi vērot arī Šeit.


Foto: Rigasvelonedela.lv

Saistītās tēmas: RīgaTvīda brauciensVelosipēdi

youtube icon
Abonēt youtube