Lai pagatavotu izcilas vakariņas nevajag nekā daudz, taču paēduši būs visi, īpaši vistas gaļas cienītāji.
Kraukšķīga ādiņa un īpaši mīksts viducītis – tieši tā, kā kārtīgai vistiņai jāgaršo. Izmēģini!
Sastāvdaļas:
♦ 250 ml paniņas
♦ 1 ēdamkarote olīveļļas
♦ 5 ķiploku daiviņas
♦ sauja pētersīļu, sakapāti
♦ sāls
♦ maltu melno piparu
♦ 6 vistu kājas
♦ papildu pētersīļi garnēšanai
Bļodā sajauc kopā paniņas, olīveļļu, sasmalcinātu ķiploku, smalcinātus pētersīļus. Pievieno arī sāli un piparus (būtībā tik daudz, cik patīk garšas kārpiņām). Kārtīgi samaisi visu.
Pēc tam marinēšanai paredzētajā maisiņa liec vistu kājas un pārlej ar pagatavoto marinādi. Kārtīgi visu sakrati, samaisi, lai visiem kāju stilbiem būt vienlīdz daudz marinādes. Izspied no maisiņa lieko gaisu, hermētiski noslēdz un liec ledusskapī uz 24 stundām.
Pēc tam, kad vistu stilbi marinējušies diennakti, uzkarsē krāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Izvēlies cepamtrauku, kurā iederēsies visas sešas vistu kājas. Liec tās traukā un pārlej ar atlikušo marinādi.
Cep apmēram 45 minūtes, atkarībā no cepeškrāsns.
Pasniedz nekavējoties!