Lielbritānijai, izstājoties no Eiropas Savienības (ES), būs jānokārto rēķini ar to eiro valūtā, nevis britu mārciņās, lai gan Lielbritānija nav eirozonas dalībvalsts, liecina Eiropas Komisijas (EK) dokuments, ar kuru ceturtdien iepazinās ziņu aģentūra AFP.

“Apvienotās Karalistes (Lielbritānijas) kārtīgai aiziešanai no Savienības ir nepieciešams nokārtot finansiālās saistības, kuras tā uzņēmās pirms aiziešanas datuma,” teikts dokumentā.

“Vienošanās [tekstā] ir jānosaka, tieši kā šīs saistības tiks aprēķinātas .. saistībām jābūt definētām eiro izteiksmē,” piebilsts šajā dokumentā.

Dokumentā nebija pateikts, cik daudz Lielbritānijai var izmaksāt šo saistību nokārtošana. ES amatpersonas agrāk ir sacījušas, ka šī summa var būt ap 60 miljardiem eiro, bet Lielbritānija ir minējusi skaitli, kas tuvāks 20 miljardiem eiro.

Dokuments par “galvenajiem elementiem”, kuri, domājams, figurēs sarunu gaitā, ir izstrādāts Eiropas Komisijai, kura vedīs “Brexit” sarunas ar Lielbritāniju.

Tajā detalizētāk izklāstīts Eiropadomes prezidenta Donalda Tuska teiktais, viņam atbildot uz Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas 29.marta oficiālo paziņojumu par Lielbritānijas nodomu izstāties no ES.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: eiroESIzstāšanāsLielbritānija

youtube icon
Abonēt youtube