Majoru pludmalē šodien norisināsies Jūrmalas pavasara sporta svētki, informēja pasākuma organizatoru pārstāve Kristīne Tarvida.

Pasākumā lieli un mazi dalībnieki varēs sacensties trīs skriešanas distancēs, Latvijas nūjošanas čempionāta 1.posma kausa izcīņā, kā arī piedalīties citās sportiskās un izklaidējošās aktivitātēs.

“Tā ir iespēja vienlaicīgi ģimenēm kvalitatīvi kopā atpūsties un skolām noorganizēt sporta dienu un izbraukumu pie dabas. Domājam arī, ka sporta kustība vērsīsies plašumā un šogad būs vēl vairāk sportotāju nekā pagājušajā gadā. Piemēram, 2016.gadā visās disciplīnās kopā piedalījās gandrīz 3000 dalībnieku vecumā no trīs līdz 84 gadiem,” norāda “Maratoni.lv” pārstāve Krista Rumbena.

Skriešanai būs paredzētas trīs distances – piecu un desmit kilometru skrējiens bez vecuma ierobežojuma un īpašā 0,5-1 kilometra distance maziem bērniem. Katras disciplīnas laika ierobežojums pieaugušajiem ir 1,5 stundas, savukārt bērniem nav laika ierobežojuma.

Nūjošanā desmit un 21 kilometra distancē dalībnieki sacentīsies trīs vecuma grupās sieviešu un vīriešu konkurencē, savukārt piecu kilometru distancē varēs startēt abu dzimumu pārstāvji un sportisti netiks dalīti vecuma grupām. Laika limits piecu un desmit kilometru distancei – divas stundas, 21 kilometra distancei – 3,5 stundas.

Numuru izsniegšana sāksies no plkst.8.30. Aktivitātes beigsies ap plkst.15.30. Visi finišētāji balvā saņems arī Jūrmalas pavasara sporta svētku piemiņas medaļu.

Eiropas Sporta pilsētu asociācija 2016.gadā Jūrmalas pilsētai piešķīrusi titulu “Eiropas Sporta pilsēta 2017”. Sporta pilsētas statuss piešķirts, izvērtējot kūrortpilsētas sporta infrastruktūru un iedzīvotājiem pieejamās sporta aktivitātes un pasākumus veselīga dzīvesveida veicināšanai.

 

Saistītās tēmas: ģimeneJūrmalaPavasarisSVētki

youtube icon
Abonēt youtube