Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas “Rail Baltica” izbūve nodrošinās Baltijas integrāciju Eiropas transporta un loģistikas ekosistēmā, šodien ”Rail Baltica Global Forum 2017” atklāšanā sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS)..

Viņš uzsvēra, ka projekta īstenošana palielinās baltiešu kā pilntiesīgu Eiropas Savienības pilsoņu mobilitātes iespējas.

Premjers atzīmēja, ka “Rail Baltica” dod iespēju Baltijas valstīm, Polijai un Somijai demonstrēt vienotu pieeju un stingru mugurkaulu, realizējot gan ekonomiski, gan ģeopolitiski nozīmīgu projektu.

Kučinskis norādīja, ka vēsturiski dzelzceļa izbūve vienmēr bijis faktors, kas ir ekonomiskās attīstības katalizators, un šāds efekts būs arī “Rail Baltica”.

Pēc viņa teiktā, projekta izmaksu-ieguvumu analīze, kuru šodien paredzēts prezentēt, apliecina “Rail Baltica” nozīmību un pamatojumu, kā arī dod pārliecību, ka arī turpmāk tas būs viens no Eiropas prioritārajiem projektiem.

Kā ziņots, šodien Rīgā sācies forums ”Rail Baltica Global Forum 2017”, kas ir galvenais starptautiskais ”Rail Baltica” pasākums šajā gadā, kura laikā tiek skatīts dzelzceļa projekta ekonomiskais potenciāls, iepirkumu politika un organizācija. Pirmā pasākuma diena ir veltīta diskusijām par ”Rail Baltica” infrastruktūras potenciālo iespēju kļūt par katalizatoru jauna ekonomiskā koridora izveidē. Pasākuma laikā pirmo reizi tiks prezentēta ”Rail Baltica” izmaksu un ieguvumu analīze.

Saistītās tēmas: EiropaIntegrācijaIzbūveloģistikaRail Baltica

youtube icon
Abonēt youtube