Pavasaris sev līdzi atnes vēlmi baudīt svaigu, veselīgu un vieglu pārtiku, tādēļ dažādu salātu un vienkāršu sacepumu pagatavošana kļūst ļoti populāra.
Daudz sastāvdaļu, tik pat daudz dažādu garšu, taču baudāmi un izcili. Teju kā aizceļot uz Itālijas dienvidiem.
Sastāvdaļas:
♦ 75 ml olīveļļas
♦ 50 grami tomātu pesto
♦ 1 ēdamkarote kaltēta bazilika
♦ 2 tējkarotes kaltēta oregano
♦ 1 tējkarote kaltētu pētersīļu
♦ 1 tējkarote kaltētu diļļu
♦ 1 tējkarote sasmalcinātu sarkano piparu
♦ 1-2 sasmalcinātas ķiploku daiviņas
♦ sāls, pipari pēc garšas
♦ 75 grami olīvu, sagrieztas uz pusēm
♦ 75 grami marinētu artišoku, rupji smalcināti
♦ 500-700 grami kvinojas
♦ līdz 250 gramiem ricotta siers (vegānu versijā)
♦ 250 grami mocarellas siera, sagriezts
♦ 2-3 sarkanās paprikas
♦ līdz 125 gramiem cieta, rīvējama siera (parmezāns)
♦ ķiršu tomātiņi
♦ svaigs baziliks
Uzkarsē krāsni līdz 175 grādu temperatūrai.
Izvēlies trauku, kurā gatavosi. To iezied ar olīveļļu tā, lai tā aptvertu visu trauku. Liec traukā tomātu pesto, kaltēto baziliku, pētersīļus, oregano, dilles, sarkanos piparus, ķiplokus,sāli un piparus. Pēc tam liec klāt izvārīto kvinoju, olīvas, artišoku. Kārtīgi visu izmaisi un izlīdzini traukā. Pēc tam pāri pārrīvē riccota sieru un viegli samaisi.
Pāri pārkaisi sagriezto mocarellas sieru un strēmelēs sagrieztu papriku.
Liec krāsnī un cep apmēram 40 minūtes, līdz augša ir apbrūnējusi. Pēc tam ņem ārā un garnē ar ķiršu tomātiņiem, baziliku un parmezāna sieru.
Šī ir viena no tam receptēm, ar kuras sastāvdaļām var variēt. Maini sieru, pievieno dārzeņus vai citus kaltētus zaļumus pēc savām vēlmē. 🙂
Avots: Half Baked Harvest