Veselīgi salāti, kas sniegs prieku vēderam to nenoslogojot, bet pabarojot tā, kā tam pienākas.
Uzturvērtībām bagāti salāti vien pāris minūtēs.
Sastāvdaļas mērcei:
♦ 50 ml olīveļļas
♦ 50 ml rapšu eļļas
♦ 2 tējkarotes sarīvētas apelsīnu miziņas
♦ 50 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
♦ 2 ēdamkarotes citronu sulas
♦ 2 ēdamkarotes medus
♦ 2 tējkarotes Dižonas sinepju
♦ šķipsniņa sāls
♦ 1 ēdamkarotes magoņu sēklu
Sastāvdaļas salātiem:
♦ 500 grami grilētas vistas, sadalīta gabaliņos
♦ 300 grami spinātu
♦ 2 vidēja izmēra avokado bez kaula, sagriezti kubiņos
♦ 250 grami sadrupināta Fetas siera
♦ 180 grami grauzdētu mandeļu, šķēlītēs
♦ 180 grami žāvētu dzērveņu
Trauciņā pagatavo mērci – sajauc olīveļļu, rapšu eļļu, apelsīnu miziņas, apelsīnu un citronu sulu, medu, sinepes un sāli. Kārtīgi samaisi. Pēc tam pievieno magoņu sēklas. Liec ledusskapī pirms pasniegšanas.
Lielā bļodā liec visas salātu sastāvdaļas. Pārlej ar pagatavoto mērci un pasniedz.
Labu apetīti!
Avots: Cooking Classy