24.aprīļa rītā Maskavā 35 gadu vecumā, izlecot pa sestā stāva logu, miris populārā televīzijas seriāla «Interni» («Интерны») aktieris Kazimirs Liske. Vīrieša sieva aktrise Poļina Grišina kopā ar aktiera tuvo draugu dramaturgu Ivanu Viripajevu sociālajā tīklā facebook.com publicēja emocionālu vēstuli, kas atklāj skarbo patiesību par aktiera nāvi.  

image
Aktieris Kazimirs Liske mīlēja vērot Maskavu caur dēliņa istabas logu. Izlecot caur šo logu aprāvās viņa dzīve.

Traģiskā nelaime notika Maskavā Vostočnajas ielas namā. Aktieris četros no rīta izlecis no sava dzīvokļa bērnu istabas loga. Liktenīgajā 24. aprīļa rītā viņa sieva aktrise Poļina Grišina un abu dēliņš Olivers arī bijuši mājās. Aktiera nāve no gūtajām traumām iestājās piecos no rīta slimnīcā uz operācijas galda.

 “Viņš atgriezās mājā nedaudz pēc vieniem naktī. Ienāca pie manis guļamistabā, mēs aprunājamies. Viņš apgūlās blakus un es atkal iemigu. Biju diezgan dziļā miegā, kad dzirdēju Kaza soļus pa virtuvi. Sākumā nodomāju, ka viņam sagribējās ko uzkost, bet tad arī atskanēja dīvainais troksnis no blakus istabas. Ienākot dēla istabā es redzēju atvērto logu, bet tur lejā gulēja Kazs “, šausminošā vakara  notikumus Krievijas portālam dni.ru atstāsta aktiera dzīvesbiedre. Neatliekamā palīdzība nogādājusi Kazimiru slimnīcā, bet ārstiem nav izdevies viņu glābt. Izskanējušās runas par narkotikām, nesaskaņām privātajā dzīvē vai aktiera darba problēmām turpināja sāpināt vīrieša bēdu sagrauto sievu. Kopā ar Liskes tuvu draugu dramaturgu Ivanu Viripajevu viņa vakar sociālajos tīklos publicēja emocionālu vēstuli, kurā izskaidro vīra lēmumu aiziet no dzīves.

image
Kopā ar ģimeni sievu Poļinu un dēliņu Oliveru.

“Tās nav narkotikas un tā nav pašnāvība. Tas ir šausmīgs nelaimes gadījums. Kazs apzināti nekad nedarītu sev galu. Kazu mocīja psihiskā nestabilitāte. To var nosaukt arī par slimību, kaut arī lielākoties viņš bija nosvērts un laimīgs cilvēks. Pozitīvākais cilvēks, kādu mēs jebkad esam zinājuši. Viņš mīlēja dzīvi, savu ģimeni un darbu. Arī tonakt, pārnākot mājās, nebija redzama nekāda garīgā nestabilitāte vai panikas lēkme. Viņš kā izcils aktieris šo savu dvēseles stāvokli tik lieliski mācēja noslēpt pat no sev tuvākajiem cilvēkiem. Vienkārši šī briesmīgā slimība viņu ieveda tādā kā transā un atverot logu viņš vienkārši ieelpoja brīvības dvašu, ļaujot ķermenim pacelties gaisā- Kazs tonakt ievilka pēdējo dvašu savā dzīvē! Tāpēc, lūdzu, nemokiet viņa tuviniekus izplatot baumas, ka viņš bija narkomāns vai problēmu nomocīts cietējs,” tā vīrieša nāvi komentēja viņa tuvākie cilvēki – sieva Poļina un darba kolēģis Ivans.

Arī tiesu medicīniskā ekspertīze vīrieša asinīs nav konstatējusi ne alkohola, ne smago narkotiku pēdas. Vienīgais, kas uzrādās aktiera analīzēs ir marihuānas smēķēšana, bet ārsti un  izmeklētāji uzskata, ka tās lietošana nav  vainojama pie šī letālā iznākuma. Pagaidām turpinās apstākļu noskaidrošana un policija savu galīgo verdiktu par 24. aprīļa nakts notikumiem solās paziņot maija sākumā.

image
Aktieris ar ģimeni bieži viesojās savās dzimtajās mājās Denverā ASV.

Liske dzimis un audzis ASV, jaunībā pārcēlies uz dzīvi Maskavā. 2009. gadā beidzis Maskavas Akadēmiskā Dailes teātra skolu (MHAT). Strādājis teātros, filmējies seriālā «Ivans Groznijs», kā arī populārajā ārstu  seriālā “Interni”, ko iemīļojuši arī Latvijas skatītāji.

Foto: instagram.com

Saistītās tēmas: interniKazimirs Liske

youtube icon
Abonēt youtube