Šodien 4. maijā – Brīvības svētkos, pulksten 11.30 Liepājā, Jūras ielā bija vērojama Latvijas un ārvalstu bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Jaunsardzes vienību, un tehnikas parāde.

Parādē piedalījās vairāk nekā 500 karavīru, zemessargu, robežsargu, policistu, ugunsdzēsēju glābēju un jaunsargu, komandēja Jūras spēku flotiles komandieris flotiles admirālis Ingus Vizulis, bet to pieņēma valsts bruņotā spēka augstākais vadonis, Valsts prezidents, aizsardzības ministrs un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš.

Parādē piedalījās arī vairāk nekā 40 Nacionālo bruņoto spēku, Valsts policijas, Valsts robežsardzes un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta tehnikas vienību. Gaisā bija redzami arī Latvijas un ASV bruņoto spēku helikopteri.

RītaKafija.lv noskaidroja, ikviens parādes apmeklētājs bija iepriecināts par redzēto, ko ļāva izbaudīt arī siltie, bet, Liepājai tik raksturīgie, vējainie laikapstākļi. Mazākos parādes skatītājus visvairāk uzrunāja tehniskā vienība un bruņoto spēku helikopteri.

Video un fotogrāfijas no parādes iespējams aplūkot zemāk:

https://youtu.be/VRrKxaGgTcY

https://youtu.be/vfE7Wt43_JM

https://youtu.be/TWJ2rGwsvaE

Saistītās tēmas: 4.maijsBrīvības svētkiLiepājaNBS parāde

youtube icon
Abonēt youtube