Agrā otrdienas rītā daudzviet Kurzemē snieg, vietām snieg stipri un izveidojusies sniega kārta. Īsi pēc pieciem rītā arī Ventspilī pamatīgi sniga un zāle bija balta, liecina meteoroloģiskā informācija.

Tiešsaistes kamerās redzams, ka vietām Kurzemē uzsnigusi vairākus centimetrus bieza sniega kārta. Tostarp sniegs pārklājis tukšo jūras ērgļa ligzdu Durbes novadā, zem sniega ir arī zivjērglis, kas turpina perēt olas. Meteoroloģiskā radara dati liecina, ka Ziemeļkurzemē dažviet snieg ļoti stipri.

Gaisa temperatūra Latvijā +1..-4 grādi, piekrastē vietām +2..+3 grādi. Lielākais aukstums reģistrēts Vidzemē, tostarp -4,6 grādi Vangažu apkaimē. Sals skāris praktiski visu Vidzemi un Latgali, kā arī lielu daļu Zemgales.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļu vējš.

Rīgā gaisa temperatūra saullēktā +1..+2 grādi, piepilsētā līdz -3 grādiem, tostarp lidostā “Rīga” -2 grādi. Tas ir galvaspilsētas 9.maija aukstuma rekords; -2 grādi bija arī 1939.gadā.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien valsts lielākajā daļā bija +7..+10 grādu.

8.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +33 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -11 grādu vietām Skandināvijā un Alpos, kā arī -17 grādu Vorkutā, Krievijā.

 


Attēls: twitter/

Saistītās tēmas: laika ziņasmaijssniegs

youtube icon
Abonēt youtube