Vācijā otrdien sāks tiesāt sešus bēgļus, kas apsūdzēti par slepkavības mēģinājumu saistībā ar centieniem Berlīnes metro stacijā aizdedzināt kādu bezpajumtnieku.

Aizdomās turētie, kas ir 16 līdz 21 gadu veci, tiek apsūdzēti par to, ka ir aizdedzinājuši vairākus objektus un novietojuši tos līdzās guļošā vīrieša galvai, ar to “atzīstot un pieņemot”, ka viņš varētu iet bojā sadegot, skaidro apsūdzības puse.

Septītais aizdomās turētais, kāds 17 gadus vecs jaunietis, apsūdzēts par to, ka nav vīrietim sniedzis palīdzību. Viņa lietu izskatīs jaunatnes lietu tiesa.

Seši aizdomās turētie ir Sīrijas, bet viens – Lībijas pilsonis. Vācijā viņi ieradušies no 2014. līdz 2016.gadam. Vairāki no viņiem valstī ieradušies bez juridiskiem aizbildņiem.

Galvenais aizdomās turētais ir 21 gadu vecs sīrietis.

Viņš ir vienīgais, kurš tiks tiesāts pēc pieaugušo sodu likuma. Ja tiesa atzīs apsūdzētā vainu, viņam draud vismaz trīs gadi cietumā.

Uzbrukums bezpajumtniekam notika 25.decembrī Šēleina ielas metro stacijā. Cilvēkiem, kas atradās līdzās, izdevās liesmas apdzēst, un bezpajumtnieks tika cauri sveikā, negūstot nekādus savainojumus.

Saistītās tēmas: bēgļiTiesaVācija

youtube icon
Abonēt youtube