Patiess gardums visiem saldumu cienītājiem – šokolādes kūka, kas pildīta ar iebiezināto pienu un dekorēta ar šokolādi un pekanriekstiem.
Sastāvdaļas:
♦ 500 grami gatavā šokolādes kūkas maisījuma (pagatavot saskaņā ar instrukciju)
♦ aptuveni 400 gramu karamelizēts iebiezinātais piens
♦ 500 grami šokolādes (iesakām ko līdzīgu Nutella)
♦ 1 glāze smalcinātu pekanriekstu
♦ 1/2 tase sasmalcinātas šokolādes
Izcep kūku saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Pēc tam ņem ārā no krāsns un apmēram 10 minūtes ļauj atdzist. Pēc tam kūkā sabaksti caurumus.
Pēc tam pāri kūkai pārlej iebiezināto pienu. Izlīdzini to un pārliecinies, lai tas vienmērīgi satek visos iepriekš izveidotajos caurumos. Pēc tam liec kūku ledusskapī uz apmēram 1 stundu.
Pārzied kūkas virsu ar šokolādi, pārber ar riekstiem un šokolādes skaidiņām/gabaliņiem. Pēc tam pārlej ar pārpalikušo iebiezināto pienu (šeit vari variēt).
Sagriez un pasniedz!
Avots: momlovesbaking.com