Šodien plkst.18.15 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tiks atklāta “Rīgas Fotomēneša 2017” centrālā izstāde “Fakti un precizējumi”, aģentūru BNS informēja festivāla komunikāciju vadītāja Zane Zajančkauska.

Izstādes kodolu veido četru mākslinieku – Lūcijas Ņimcovas (Slovākija), Petera Puklusa (Ungārija), Pāvela Marijas Smežkaļa (Slovākija), Romana Korovina (Latvija) – darbi, kuri pievēršas sarežģītām, paradoksālām, traģiskām un arī humoristiskām kultūrsituācijām un to interpretācijām Austrumeiropā. Kādreizējā kolektīvā vēsture un tās atspoguļojumi sadzīves folklorā, ikdienas rituālos, medijos un mākslā konstruē nevienozīmīgas vēstures, laikmetīgo un konvencionālo vērtību un politisko diskursu kontekstus.

Šie mākslinieki ar saviem darbiem izjautā un konstruē jaunus kritiskus skatījumus par kanonizētām vērtībām Rietumu medijos, (re)interpretē vispārzināmus kolektīvās vēstures faktus, ironizē par ikdienišķo un šķietami nesvarīgo kā arī konstruē jaunas laikmetīgas pasakas par pagātnes saiknēm ar norisēm tagadnē.

Izstāde būs skatāma līdz 27.maijam.

 


Attēls: Peters Pukluss. No sērijas The Epic Love Story of a Warrior

Saistītās tēmas: dzīvnieku izstādeRīgas Fotomēnesis

youtube icon
Abonēt youtube