Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi aicina gaidāmā “Lattelecom” Rīgas maratona dalībniekus izvērtēt savas spējas, spēku un veselību iecerētās distances veikšanai, aģentūru BNS informēja dienestā.

Mediķi aicina vēl pirms maratona, ja pēdējā laikā bijusi kāda saslimšana, trauma un organisms, konsultējies ar ārstu par dalību maratonā.

Savukārt maratona laikā dienesta mediķi aicina, skriešanas laikā sajūtot diskomfortu, nekavējoties pārtraukt skriešanu un vērsies pie mediķiem pēc palīdzības. Turklāt, ja trases malā esoši veselības uzraugi iesaka pārtraukt skriešanu, jāklausa ieteikumam un jādodas malā.

Tāpat NMPD informēja, ka visas trases garumā vairākās vietās dežūrēs mediķi. Kopumā maratona laikā uz vietas atradīsies sešas dienesta brigādes, tostarp reanimācijas brigādes. Medicīnisko palīdzību varēs saņemt arī dienesta mediķu teltī, kas atradīsies starta un finišā zonā, kā arī pirmās palīdzības posteņos trases garumā, kas atradīsies blakus ūdens ņemšanas vietām.

Vienlaikus maratona organizatori parūpējušies par skrējēju veselības uzraudzību un trasē līdzi skrējējiem ar velosipēdiem dosies topošie ārsti, kuri vēros skrējējus, lai savlaicīgi pamanītu tos, kam, iespējams, nepieciešama atpūta un atveldzēšanās vai mediķu palīdzība.

Mediķi mudina ikvienu skriešanas laikā ieklausīties savās sajūtās un laikus iet malā, lai atveldzētos, atpūstos un vērstos pie mediķiem.

Saistītās tēmas: "Lattelecom" Rīgas maratonsMediķiNMPDSports

youtube icon
Abonēt youtube