Cilvēks, kurš izgudroja slimo pašnāvības spēli ar nosaukumu “Zilais valis” un kura mērķauditorija pārsvarā ir bērni, apgalvo, ka viņš “tīra sabiedrību.”

21 gadu vecais Filips Budeikins no Krievijas tiek apsūdzēts par vismaz 16 skolnieču mudināšanu sev padarīt galu, izgudrojot pašnāvniecisku spēli.

Jaunietis, kurš savos noziegumos ir atzinies, saka, ka pēc viņa domām upuri bija tikai “bioloģiski atkritumi” un pastāstīja policijai, ka jaunieši esot “miruši laimīgi”. Tā esot bijusi gluži kā daļa no “sabiedrības tīrīšanas.”

Fatālā spēle, kura tagad jau ir izplatījusies arī Latvijā, Lielbritānijā un pat citās valstīs, ietver neaizsargātu tīņu mudināšanu veikt dažādus uzdevumus 50 dienu garumā. Uzdevumi var sevī iekļaut šausmu filmu skatīšanos, pamošanos nakts vidū un savainojot sevi. Pēdējā dienā jaunieši tika aicināti pašiem atņemt sev dzīvību.

Bet tā vietā, lai nosodītu spēles iniciatoru, Krievijas cietuma varas iestādes apgalvo, ka tiek saņemtas daudz mīlestības vēstuļu no pusaudzēm, kas tiek adresētas aizturētajam puisim, kurš šobrīd atrodas Sanktpēterburgas cietumā. Viņi apgalvo, ka ar likumu nevar aizliegt saņemt un atbildēt uz “pielūdzēju” vēstulēm.

Psihologi saka, ka jauns meitenes, visticamāk, iemīlās Budeikinā, jo tām trūkst mīlestības savā dzīvē no vecāku puses, un šis puisis sniedz viņām uzmanību.

Antons Breido, vecākais Krievijas Izmeklēšanas komisijas ierēdnis, teica: “Budeikins ļoti labi zināja, kas viņam ir jādara, lai iegūtu rezultātus. Viņš to visu uzsāka 2013. gadā un kopš tā laika viņš turpināja pulēt savu taktiku un labot savas kļūdas.”

Saistītās tēmas: cietumskrievijapašnāvībasSpēlezilais valis

youtube icon
Abonēt youtube