Sporta un aktīvās atpūtas laikā gūto traumu skaits turpina pieaugt, liecina apdrošināšanas sabiedrība “Seesam” apkopotā informācija par periodu no 2014. gada janvāra līdz šā gada aprīlim.

Aktīvs un veselīgs dzīvesveids šobrīd svin savu uzvaras gājienu. Taču bieži tas saistīts arī ar savu spēju pārvērtēšanu un situācijas nenovērtēšanu, kas noved pie traumām un nepatīkamiem mirkļiem, gaidīto sasniegumu vietā. Trīs gadu laikā pieteikto sporta traumu skaits pieaudzis par 5%, sasniedzot 15% no kopējā pieteikto negadījumu skaita,” norāda “Seesam” Ramona Mežale veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanas vadītāja.

Seesam” apkopotā informācija par apdrošināšanas gadījumiem liecina, ka maijā, septembrī un oktobrī tiek pieteikts vislielākais sporta traumu skaits. Visbiežāk sporta mīļotājiem nākas saskarties ar kaulu lūzumiem, saišu sastiepumiem, muskuļu plīsumiem un sasitumiem.

Visvairāk pieteikto apdrošināšanas gadījumu saistīti ar komandu sporta veidiem, kuri Latvijā ir vispopulārākie – hokejs, futbols un basketbols. Bieži traumas tiek gūtas arī dejošanas, BMX riteņbraukšanas, motosporta, florbola, vieglatlētikas un vingrošanas laikā. Savukārt, vislielākās atlīdzības par negadījumu izmaksātas par traumām, kas gūtas nodarbojoties ar dziļūdens niršanu, kalnu tūrismu un alpīnismu, kā arī ātrumlaivu sacensību laikā.

Seesam” eksperti atgādina – iesildīšanās pirms sporta aktivitātēm ir viens no būtiskākajiem elementiem, lai samazinātu sporta traumu iespējamību. Tāpat speciālisti iesaka izvairīties no pārpūles fizisko aktivitāšu laikā, kā arī vingrošanas par spīti sāpēm. Sporta aktivitātes profesionāla trenera uzraudzībā ļaus izvairīties no traumām, kas tiek gūtas nepareizi izpildot vingrojumus.

Saistītās tēmas: ApdrošināšanaSeesamSportstraumas

youtube icon
Abonēt youtube