Muzeju naktī 2017 Jelgavā, 20. maijā, notiks Valērijas Kravales laikmetīgās mākslas izstāde PSIHEDĒLISKAIS VAKARS. Tās sākums paredzēts plkst.18.00 (ieeja no pl.17.00) līdz agram rītam (plkst.05.00). Izstāde norisināsies šobrīd neapsaimniekotā 20.gs. 30.gados celtā ēkā Zemgales prospektā 9. Izstādē būs skatāmas gan instalācijas, gan eksperimentāli fotodarbi, gan gleznas. Programmā ir iekļauta mūzikas skatuve, kā arī filozofiskā diskusija, laikmetīgās kustības izrāde un atpūtas zona.

PSIHEDĒLISKAIS VAKARS ir mākslinieces uztveres retrospekcija, kas izveidojusies, balstoties uz tās pēdējā gada ceļošanu gan fiziskā, gan garīgā telpā. Izstādes ideja ir lauzt robežas un ne tikai vērot, bet kopīgi piedalīties procesā, kad nobrūk “sienas”. Pasākumā tiks apkopoti darbi, kas radušies brīvajā laikā (free-works), kā arī dzīvē pārvērstas idejas, kam nebija drosmes tapt gadiem un mēnešiem ilgi. Būs skatāmi ne tikai Valērijas fotodarbi, bet arī gleznas un zīmējumi.

Pasākuma programmā ir iekļauta arī mūzikas skatuve, kurā muzicēs jaunā un talantīgā Madara Murņikova ar draugiem (plkst.19:00), kā arī jelgavnieku grupa Stay Naked (plkst. 20:00), kura spēlēs alternatīvo roku ar folka elementiem. Pēcāk pirmizrādi piedzīvos Valērijas veidotā laikmetīgās kustības izrāde THE WORLD HAS COME TO AN END (plkst.21:00), kurā dejo Jānis Grūtups, vairāku Jelgavas deju kolektīvu dalībnieks. Skatuvi uz vakara beigām pieskandinās psihodēliskā roka grupa SPĀRE, kurā muzicē slavenie mūziķi Matīss Čudars (ģitāra), Jānis Ruņģis (basģitāra) un Artis Orubs (bungas), pasākumu noslēgs ar uzstāšanos pusnaktī. Vakara gaitā būs iespēja piedalīties filozofiskā diskusijā, kuru vadīs pašizaugsmes treniņu vadītājs Reinis Širokovs.

Pasākuma ideja ir progresīva, tās koncepts iziet no ierastajiem mākslas rāmjiem, ka māksla jābauda pa dienu un speciāli iekārtotā telpā. Mēs atbalstām jaunās mākslinieces ideju un sniedzam viņai palīdzību dažādos jautājumos,” tā Privātās mūzikas skolas “BJMK Rokskola” pārstāvis.

Valērija Kravale ir jaunā fotomāksliniece no Jelgavas, kura 2016.gada vasarā izveidoja fotoizstādi “4 elementi. Savienojumā ar cilvēku”, kura tika eksponēta gan Jelgavā, gan kafejnīcās Tims Mints un Double B Rīgā. No jaunā mācību gada tā uzsāks studijas prestižā mākslas akadēmijā Hāgā, Nīderlande.

Saistītās tēmas: IzklaideIzstādeJelgavaKultūraMuzeju nakts

youtube icon
Abonēt youtube