Mums liekas, ka ātri pagatavojamās nūdeles ir kaut kas studentisks un bezgaršīgs, taču īstenībā no tām var pagatavot tiešām gardu, sātīgu un ātru recepti.

Piedāvājam vienu no rāmen nūdeļu receptēm, taču tā ir tikai viena – ja ļausieties fantāzijai un dažādosiet pievienotos ingredientus, tad katru reizi izbaudīsiet jaunas smaržas, garšas un baudas.

Ingredienti:

 

  • 2 buljona glāzes (500ml)
  • 1 paciņa ar ātri pagatavojamām nūdelēm
  • 2-3 šampinjoni
  • Sauja izvārītu garneļu
  • 2 sīpolu lociņi ( gaišā daļa)
  • Neliels ingvera gabaliņš (2cm)
  • 2 galda karotes ar sojas mērci
  • 2 galda karotes ar saldskābo mērci
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 olu dzeltenums vai vesela ola
  • Laima sula (pēc garšas)

 

Viens no noslēpumiem, kas padarīs ātri pagatavojamās nūdeles par veselīgākām un gardākām – buljons. Tieciet vaļā no mazajiem garšu iepakojumiem un piedevām, kas nāk komplektā ar nūdelēm. To vietā izmantojiet dārzeņu, vistas vai liellopu buljonu, ko pagatavosiet pēc paša garšas.

Lai rezultāts sanāktu vēl gardāks, verdošā buljonā ielieciet ķiploka daiviņu, attīrītu ingvieru un zaļo lociņu kātus. Noņemiet masu no uguns un pārklājiet ar vāku, ļaujiet tam pastāvēt 2-3 minūtes. Izņemiet visas piedevas un atkal lieciet buljonu uz uguns.

Kad buljons sāk vārīties, ielejiet tajā sojas un saldskābo mērci. Pievienojiet sāli, ja vēlaties. Samaziniet uguni un ielieciet buljonā nūdeles. Pārklājiet ar vāku un uzņemiet laiku – 1 minūti.

Pēc minūtes pievienojiet sagrieztās sēnes un garneles. Atkal pārklājiet ar vāku un ļaujiet vārīties produktiem vēl minūti, pusotru.

Pārlieciet ēdienu dziļā bļodā un papildiniet to ar jēlu olas dzeltenumu, vai ar izvārītu, pārgrieztu uz pusēm olu. Pārberiet ar smalki sagrieztiem sīpolu lociņiem, pievienojiet saldskābo mērci un laima sulu.


Avots: lifehacker

Saistītās tēmas: nūdelesRāmensrecepte

Komentāri 0

youtube icon
Abonēt youtube