Francijas galēji labējā politiķe Marina Lepēna, kura šomēnes zaudēja valsts prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, atteiksies no ieceres panākt Francijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) un eirozonas, paziņojis partijas “Nacionālā fronte” pārstāvis.

Lepēna mainījusi savas domas, jo sapratusi, ka Francijas tauta nevēlas izstāšanos no ES, intervijā britu laikrakstam “Daily Telegraph” sacīja FN galvenais stratēģis ekonomikas jautājumos Bernārs Mono.

FN pārstāvis sakariem ar presi atteicās tīmekļa izdevumam “The Local” paskaidrot, vai tā ir partijas jaunā oficiālā politika vai arī Mono personiskais viedoklis.

ES jautājums draud sašķelt FN. Partijas priekšsēdētāja vietnieks Floriāns Filipo ir draudējis no partijas aiziet, ja tā atteiksies no ieceres atjaunot Francijā franku kā nacionālo valūtu.

Taču Lepēna, kura jūnijā kandidēs parlamenta vēlēšanās, atzinusi, ka naidīgums pret eiro spēlējis lielu lomu viņas sakāvē prezidenta vēlēšanās, kurās uzvarēja centrists Emanuels Makrons.

Mono laikrakstam sacīja, ka viņi ir ņēmuši vērā Francijas tautas viedokli un pieliek punktu augsta riska stratēģijai – Francijas aiziešanai no ES.

“Es vēl arvien domāju, ka eiro nav tehniski dzīvotspējīgs, bet mums nav jēgas turpināt spītīgi uzstāt. No šī brīža mūsu politika būs ES līgumu pārskatīšana, lai dotu mums lielāku kontroli pār mūsu budžetu un banku noteikumiem,” sacīja Mono.

Saistītās tēmas: ESFrancijaLepēna

youtube icon
Abonēt youtube