Britu dziedātājs Morisejs kritizējis Lielbritānijas politiķu reakciju uz Mančestras teroraktu, kurā tika noslepkavoti 22 cilvēki.

Bijušais grupas “The Smiths” solists sociālajā tīklā “Facebook” raksta, ka Mančestrā pašreiz valda milzīgas dusmas, un kritizēja politiķus, ka viņi nepietiekami nosoda šādus uzbrukumus, jo paši ir “pasargāti no ugunslīnijas”.

Mančestras arēnas foajē pirmdienas vakarā pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta uzspridzinājās terorists pašnāvnieks Salmans Abedi, bet atbildību par teroraktu uzņēmies teroristiskais grupējums “Islāma valsts”.

Moriseja komentāri sociālajā tīklā izpelnījušies gan atbalstu, gan kritiku.

“Absolūti lieliski un pareizi. Beidzot kādam ir drosme pateikt, kā ir,” komentēja kāda fane.

Tikmēr kāds cits Moriseja mūzikas cienītājs aicināja viņu neizmantot šo notikumu un neizplatīt bailes cilvēku vidū.

Citi fani savukārt norādīja, ka apgalvojumi par personiskā riska neesamību politiķiem neatbilstot patiesībai, un kā piemēru minēja Lielbritānijas parlamenta deputātes Džo Koksas slepkavību.

41 gadu vecā deputāte Koksa no opozīcijā esošās Leiboristu partijas 2016.gada 16.jūnijā tika sadurta un sašauta savā vēlēšanu apgabalā Anglijas ziemeļos. Koksa atbalstīja Lielbritānijas palikšanu Eiropas Savienībā (ES) un bija pazīstama ar piedalīšanos kampaņā Sīrijas bēgļu atbalstam.

Kad notika terorakts, Morisejs svinēja Mančestrā savu dzimšanas dienu.

Morisejs kritizē Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas, kā arī Londonas un Mančestras mēru reakciju.

Visas trīs amatpersonas nosodīja notikušo, taču Morisejs kritizēja Londonas mēru Sadiku Hanu par to, ka viņš nav konkrēti nosodījis “Islāma valsti”, bet Mančestras mēru Endiju Bērnemu par uzbrucēja nodēvēšanu par ekstrēmistu, nepaskaidrojot, kāds tieši ekstrēmists viņš bijis.

Morisejs norāda, ka Meja runājusi no “ložu necaurlaidīga burbuļa”, sakot, ka šādi uzbrukumi “mūs nesalauzīs”.

“Mūsdienu Lielbritānijā neviens nespēj publiski pateikt to, ko visi runājam privāti,” uzsver Morisejs.

“Politiķi saka mums, ka nebaidās, bet viņi nekad nav upuri. Cik viegli ir nebaidīties, kad esi pasargāts no ugunslīnijas. Tautai nav šādas aizsardzības,” savā “Facebook” kontā raksta Morisejs.

Viņš arī norāda, ka karaliene saņēmusi absurdu uzslavu par to, ka pēc Mančestras terorakta nav atcēlusi dārza svētkus Bekingemas pilī, piebilstot, ka presē par to nekāda kritika neesot atļauta.

 


Attēls: Entertainment

Saistītās tēmas: kritikaMančesteraMorisejs

youtube icon
Abonēt youtube