Pagājušajās brīvdienās 20. maijā Vācijas pilsētā Dūrenā, Latvijas labākais MMA cīkstonis Edgars Skrīvers (15-4) piecu raundu titula cīņā ar vienbalsīgu tienešu lēmumu uzveica sportistu no Horvātijas, Antunu Račiču (18-8-1) un kļuva par vakantās “Superior FC” organizācijas 62 kg kategorijas (bantamweight) pasaules čempionu, informē portals www.balticevents.info.

Šī nebija pirmā reize, kad Latvijas sportists cīnījies šajā organizācijā. Pagājušajā gadā Skrīvers pieņēma pēdējā brīža titula cīņu (piecas dienas pirms pasākuma) par “Superior FC” pasaules čempiona jostu svara kategorijā līdz 66 kg, tādējādi uzejot vienu svara kategoriju augstāk. Toreiz viņš aizraujošā cīņā piekāpās Maksa Kogas (17-4) priekšā.

Šoreiz tukumniekam tika piedāvāta titula cīņa viņa ierastajā svara kategorijā, kā arī pienācīgs sagatavošanās laiks. Viņš cīnījās ar divdesmit sešus gadus veco Račiču, kurš ir #1 vieglākā svara cīkstonis Balkānu reģionā, kā arī viens no šīs svara kategorijas labākajiem cīkstoņiem Eiropā.

Jau no pirmās minūtes kontroli pār cīņu uzņēmās Skrīvers, neļaujot pretiniekam ne mirkli sajusties ērti. Skaisti apstrādāt Račiču no dažādiem leņķiem, parādot pasaules līmeņa cienīgu rezultātu. Vienīgais

horvāta glābiņš bija nogādāt latvieti parterī, taču arī tur viņš cieta neveiksmi. Edgars dominēja visus piecus raundus un guva uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu.

Ar šo uzvaru Edgars nokļūst soļa attālumā no pasaulē vadošākās MMA organizācijas “UFC”. Jāpiebilst, ka nu jau gadu Skrīvers uzturas Zviedrijā un trenējas kopā ar tādām UFC zvaigznēm kā Aleksandru Gustafsonu (17-4), Rezu Madadi (14-5) un vairākiem citiem.

 

Foto: publicitātes foto

 

Saistītās tēmas: Edgars SkrīversMMA

youtube icon
Abonēt youtube