Eiropadomes prezidents Donalds Tusks piektdien aicināja lielā septiņnieka jeb G7 līderus saglabāt sankcijas pret Krieviju.

“Kopš mūsu pēdējā G7 samita Japānā mēs neesam redzējuši neko, kas attaisnotu izmaiņas mūsu sankciju politikā pret Krieviju,” reportieriem pirms samita sākuma Sicīlijas pilsētā Taormīnā pavēstīja Tusks. “Es vērsīšos pie citiem G7 līderiem, lai atkārtoti apstiprinātu šo politiku.”

Tusks ceturtdien Briselē jau tikās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu un lai arī pēc tam pavēstīja, ka abām pusēm “nav kopējas nostājas par Krieviju”, viņiem ir vienprātība attiecībā uz konfliktu Ukrainā.

Kā ziņots, Baltā nama padomnieks ekonomikas jautājumos Gerijs Kons ceturtdien pavēstīja, ka Tramps izvērtēs pret Krieviju vērstās sankcijas.

Atbildot uz jautājumu, kāda šajā jautājumā ir ASV administrācijas nostāja, Kons sacīja: “Šobrīd mums nav nostājas.”

Ar šo paziņojumu viņš nāca klajā sarunā ar žurnālistiem prezidenta lidmašīnā “Air Force One” gaidāmā industriāli attīstīto valstu grupas G7 samita priekšvakarā.

Kons piebilda, ka attiecības ar Krieviju, domājams, būs viens no jautājumiem, kurš tiks apspriests Sicīlijā notiekošajā divu dienu Ilgajā G7 galotņu sanāksmē.

Kā atzina Trampa padomnieks, šobrīd viņš varot pateikt vienīgi to, ka prezidentam Krievijas jautājumā esot “daudzas iespējas”.

Saistītās tēmas: Donalds TusksG7 sammitskrievijaSankcijas

youtube icon
Abonēt youtube