Tagad, pateicoties zinātnei, mēs varēsim  mieloties ar rozā ananāsiem!

Kostarikā ir nobeidzies 12 gadus ilgais eksperiments, kas beidzot noveda līdz perfektai augļa modifikācijai. Neparastas nokrāsas Millenial pink ananāsi ir tikuši līdz plašākam tirgum.

Vairāku gadu garumā ar rozā ananāsu audzēšanu nodarbojās kompānija Del Monte Foods, un 2016. gada beigās firmas pārstāvji ar lepni paceltu galvu paziņoja, ka jaunais produkts beidzot ir izpelnījies starptautisko kvalitātes sertifikātu.

Šī gada maija sākumā kompānija paziņoja, ka ir gatava eksportēt preci arī uz citām valstīm (pagaidām tikai uz ASV). Nu tik sākās prieki aktīvajiem Instagram lietotājiem, kuri uzreiz paķēra jauno trendu un sāka to izplatīt, pievienojot haštagu #pinkpineapples un dēvējot to par vienradžiem starp augļiem.

Taču kas tie īsti ir par “fruktiem”?

Rozā ananāsu patents pieder lielai augļu kompānijai Del Monte un vienīgā vieta, kur audzē šos rozīgos gardumus ir Kostarika. Kompānija izdomāja tiem savu nosaukumu – “ekstra saldā rozā ananāsa miesa”. Pirmie tādi ananāsi parādījās vēl 2005. gadā, taču līdz starptautiskai auditorijai tie nonāca tikai tagad. Raksturojošais augļa tonis bija radīts ar hibridizācijas un likopēna pigmenta palīdzību. Likopēns ir pigments, kas nosaka tomātu sarkano vai, piemēram, arbūzu rozīgo nokrāsu.

Auglis iegūst sirreālistisku izskatu. Turklāt, spriežot pēc nosaukuma, kā arī atzīst paši ražotāji, rozā ananāsi ir daudz saldāki un sulīgāki par oriģinālajiem.  Interesanti ir arī tas, ka ananāsus var atrast ne tikai pārtikas veikalu stendos, bet arī ziedu tirdzniecības vietās.

 

https://www.instagram.com/p/BQh-JRbgHG4/?tagged=pinkpineapple

https://www.instagram.com/p/BUj7jQ7BCIO/

https://www.instagram.com/p/BUpOv1Pgcaj/?tagged=pinkpineapple

https://www.instagram.com/p/BUpGsOGFfgN/?tagged=pinkpineapple

 


 

Saistītās tēmas: AnanāsMillenial pinkModifikācijarozā

youtube icon
Abonēt youtube