Šodien, 30. maijā Saeima atbalstīja grozījumus parlamenta Kārtības rullī.  Parlamenta Kārtības rullī paredzēts noteikt, ka Saeimas komisijas sēdes turpmāk varēs ierakstīt tikai ar parlamenta iekārtām, vai arī akreditēti žurnālisti. Līdz ar šiem grozījumiem no saviem filmēšanas paradumiem Saeimā nāksies šķirties skandalozajam deputātam Artusam Kaimiņam (KPV LV). 

Lai arī deputāti šodien komisijas sēdē tieši nepieminēja politiķi Artusu Kaimiņu (KPV LV), kurš mēdz filmēt komisiju sēdes un arī montētus materiālus ievietot internetā, noprotams, ka šī norma liegtu viņam filmēt sēdes.

Saeimas Juridiskā komisija šodien atbalstīja priekšlikumu grozījumiem parlamenta Kārtības rullī, kas nosaka minētās izmaiņas. Komisija arī vienojās virzīt šo likumprojektu izskatīšanai Saeimas sēdē.

Pašlaik Kārtības rullī noteikta procedūra Saeimas komisiju sēžu protokolēšanai. Darba grupa rosināja papildināt šo regulējumu, nosakot, ka komisiju sēdes gaitu var fiksēt ar Saeimas iekārtām. Darba grupas vadītāja Solvita Āboltiņa (V) skaidroja, ka šāda norma neietekmētu mediju darbu, jo uz tiem attiecas norma par atklātām sēdēm.

Politiķe norādīja, ka, piemēram, pašlaik Saeimā ir “cilvēks ar kameru”, un neesot skaidrības, kādam nolūkam parlamenta komisiju sēdes tiek filmētas. Līdz ar to šāds Kārtības ruļļa labojums regulētu šādus gadījumus.

Savukārt Andrejs Judins (V) iebilda, jo darba grupas piedāvātā redakcija neierobežotu komisiju sēžu filmēšanu privātām vajadzībām. Tad deputāts Gundars Daudze (ZZS) mudināja noteikt, ka komisiju sēžu gaitu var fiksēt tikai ar Saeimas iekārtām, kā arī akreditēti žurnālisti.

Šo Daudzes ierosinājumu komisijas vairākums atbalstīja, pret bija deputāts Ivars Brīvers (LRA), savukārt Valērijs Agešins (S) balsojumā atturējās.

Saistītās tēmas: Artuss KaimiņšKaimiņš SaeimaSaeima

youtube icon
Abonēt youtube