Valsts policijas Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti ieguva informāciju par kādu personu, kura, iespējams, saistīta ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Likumsargi, veicot operatīvos pasākumus un izmeklēšanas darbības, noskaidroja, ka Rīgā, Juglas apkaimē, iespējams, kāds vīrietis ievērojamos apjomos glabā marihuānu.

Lai pārbaudītu iegūto informāciju, 26. maijā, pulksten 14.30, likumsargi ieradās aizdomās turētās personas mājoklī, kur veica sankcionēto kratīšanu.

Netālu no vīrieša mājokļa atrodas arī viņam piederoša garāža. Pārbaudot garāžu, policisti konstatēja, ka tur glabājas maisi ar aptuveni četriem kilogramiem augu izcelsmes vielas, kas izskatās pēc marihuānas (skatīt attēlu).

Pēc šī fakta konstatācijas, likumsargi turpat aizturēja aizdomās turēto 1978. gadā dzimušo vīrieti. Jāpiemin, ka aizturētais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un daudzumu, tika nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Pēc ekspertīzes atzinuma noskaidrots, ka maisos atrastās marihuānas tīrsvars ir divi kilogrami.

Policija pašreiz vēl skaidro lietas apstākļus. Iespējams, aizturētais vīrietis marihuānu arī tirgojis vairākos Rīgas mikrorajonos – Sarkandaugavā, Juglā un Teikā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Avots/Foto: Valsts policija

Saistītās tēmas: MarihuānaValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube