AS “Latvenergo” tirdzniecības zīmols “Elektrum” sāk dabasgāzes tirdzniecību juridiskajiem klientiem Latvijā, piedāvājot fiksētas cenas līguma nosacījumus 12 mēnešiem, aģentūrai LETA pavēstīja energokompānijā.

Pirmie līgumi par gāzes piegādi klientiem Latvijā ir noslēgti. “”Latvenergo” ilgstoši ir lielākais dabasgāzes patērētājs Latvijā, gadā izlietojot aptuveni 40% no visa gāzes patēriņa valstī. Brīva dabasgāzes tirgus apstākļos ir likumsakarīgi, ka Latvijas lielākā energokompānija ar vēsturiski uzkrātu kompetenci paplašina komerciālo darbību, sākot individuālu līgumu slēgšanu par dabasgāzes piegādi arī citiem patērētājiem,” informēja uzņēmuma pārstāvji.

Patlaban gāzes tirdzniecības piedāvājumi tiek veidoti juridisko personu klientiem.

“Dabasgāzes tirgus atvēršana Latvijā ir radījusi daudz dažādu izmaiņu un jauninājumu gan dabasgāzes tirgotājiem, gan – jo īpaši – klientiem. Tajā skaitā dažādus un grūti salīdzināmus piedāvājumus – gan no dabasgāzes cenas noteiktības viedokļa, gan arī to cenas sastāvdaļu ziņā, kas tiek vai netiek iekļautas klientam piedāvātajā gala cenā. Tādēļ mēs, veidojot dabasgāzes piedāvājumu klientiem, tieši cenas noteiktību un piedāvājuma saprotamību esam izvirzījuši par savu prioritāti: mūsu piedāvājums ietver fiksētu un paredzamu dabasgāzes cenu 12 mēnešu periodam,” norādīja “Latvenergo” pārdošanas direktors Uldis Mucinieks.

Pēc energokompānijā vēstītā, “Latvenergo” jau saņem pieteikumus no Latvijas uzņēmumiem ar lūgumu nodrošināt gāzes piegādi, tādēļ tiek veidoti arī individuāli piedāvājumi, kas atbilst klienta patēriņa apmēram, režīmam un specifiskām vajadzībām. “Elektrum” nodrošina visu to formalitāšu atrisināšanu, kas saistītas ar dabasgāzes tirgotāja maiņu. Dabasgāzes fizisko piegādi, ko regulē valsts, turpinās nodrošināt pārvades un sadales sistēmas operatori AS “Conexus Baltic Grid” un “Latvijas Gāze”.

“Latvenergo” koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, gāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu nomu.

Foto: iStock

Saistītās tēmas: darbazgāzeElektrumLatvenergo

youtube icon
Abonēt youtube