Iedzīvotāji aizvien lielāku interesi izrāda par vienu no jaunākajiem apdrošināšanas veidiem – kritisko saslimšanu apdrošināšanu, kas garantē vienreizējas summas izmaksu, ja persona saslimst ar kādu no dzīvībai bīstamām slimībām, piemēram, Laima slimību, vēzi, miokarda infarktu vai insultu.

 

Interese par kritisko saslimšanu apdrošināšanu būtiski pieaug līdz ar ērču aktivitātes sezonu. Balstoties uz Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra datiem, Latvijā ik gadu ir aptuveni 200 – 600 saslimšanas gadījumu ar Laima slimību un to skaits pieaug.

 

“Seesam” Veselības apdrošināšanas nodaļas vadītāja Ramona Mežale norāda: “Pret ērču encefalītu ir iespējams vakcinēties, taču pret Laima slimību vakcīnas nav. Saslimšanas gadījumos ārstēšanās ir ilgstoša un bieži tā atstāj sekas uz visu atlikušo mūžu. Vienīgais veids kā sevi pasargāt no saslimšanas ir izvairīties no ērces piesūkšanās. Ja tomēr tas ir noticis un ir konstatēta šī slimība, apdrošinoties ir iespējams kompensēt gan ārstēšanās, gan citus izdevumus.”

 

Kritisko saslimšanas apdrošināšana iekļauj arī onkoloģiskās slimībās, insultu, miokarda infarktu, u.c. dzīvībai bīstamas slimības. Kā norāda Ramona Mežale, Latvijā strauji pieaug saslimšana ar onkoloģiskām slimībām. Ik gadu tiek diagnosticēti ap 9000 jauni ļaundabīgo saslimšanugadījumi. Savukārt, pasaulē trešā izplatītākā slimība – insults, Latvijā ik gadu skar vairāk nekā 10 000 cilvēku.

 

“Sirds un asinsvadu slimības ir joprojām visbiežākais nāves cēlonis Latvijā. Lai samazinātu saslimšanas iespējamību, būtiski samazināt slimības attīstības riskus – mainīt uztura paradumus, atmest smēķēšanu, veltīt regulāri laiku fiziskām aktivitātēm. Savukārt, apdrošināšana ir kā “drošības spilvens” – neparedzēti līdzekļi saslimšanas gadījumā,” uzsver “Seesam” Veselības apdrošināšanas nodaļas vadītāja Ramona Mežale.

Saistītās tēmas: ApdrošināšanaSeesamveselība

youtube icon
Abonēt youtube