Tuvākajās dienās mākoņi brīžiem aizklās debesis un līs, nākamnedēļ būtiski paaugstināsies gaisa temperatūra, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī uz sestdienu augsta spiediena atzara ietekmē mākoņu daudzums virs Latvijas samazināsies, vējš pierims un dažviet zāles augstumā iespējamas salnas. Dienas laikā saulainos un sausos apstākļos gaisa temperatūra centrālajos novados paaugstināsies līdz +17 grādiem, valsts austrumos pūtīs brāzmains vējš.

Svētdien Latvijai no rietumiem pietuvosies atmosfēras fronte, tādēļ mākoņu daudzums atkal palielināsies un lielākajā teritorijas daļā līs. Mākoņiem sedzot sauli, svētdiena nav gaidāma siltāka par +11..+16 grādiem.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē laika apstākļi joprojām būs nepastāvīgi. Salīdzinoši vēso gaisa masu nomainīs siltāks gaiss no dienvidiem, līdz ar to temperatūra būtiski paaugstināsies, nedēļas vidū vietām Latvijā pārsniedzot +25 grādus. Nedēļas sākumā nokrišņi mitēsies un biežāk pie debesīm redzēsim sauli, bet nedēļas vidū Latviju atkal šķērsos nokrišņu zona, teritorijas lielākajā daļā nesot mērenu lietu un, iespējams, arī pērkona negaisu.

Šī brīža prognozes liecina, ka nākamās nedēļas otrā puse gaidāma lielākoties saulaina, sausa un ar vasarīgi siltu vai pat karstu laiku, norāda Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Savukārt saskaņā ar pašreizējo “Global Forecast System” prognozi svētdien gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā paaugstināsies līdz +16..+21 grādam un tikai vietām nedaudz līs, vairāk līs naktī uz pirmdienu. Nākamajā nedēļā gaisa temperatūra pakāpsies virs +20 grādiem un dažās dienās vietām vai daudzviet līs.

Foto: iStock

Saistītās tēmas: laika prognozelaika ziņas

youtube icon
Abonēt youtube