Vienā no Rīgas labākajiem restorāniem “Bibliotēka Nr1” vēlēšanu rezultātus gaidīja “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”. Partijas biedri rezultātus gaidīja sasēduši pie glīti ar baltiem galdautiem klātiem galdiem. Telpas sānos bija bagātīgi klāti galdi un netrūka arī kā stiprāka. Taču, lielākā uzmanība tika pievērsta televīzijas tiešraidei, kas ziņoja par jaunumiem rezultātos.

Acīmredzot “nacionāļu” sauklis par “Latvisku Rīgu” tā īsti nav uzrunājis vēlētājus. Un, vērojot uz ekrāniem redzamos balsojuma rezultātus, apvienības smagsvari rādija drūmu seju. Taču, skumjas labi tika remdētas ar gardu maltīti un saviesīgām sarunām pie  baltiem galdautiem klātiem galdiem.

Pēc balsu saskaitīšanas visos 158 Rīgas iecirkņos, “Saskaņa”/GKR saņēma 50,85% atbalstu. Tas nozīmē, ka “Saskaņa”/GKR nākamajā Rīgas domes sasaukumā iegūs 32 deputātu mandātus. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, kurās galvaspilsētas domē kopumā tika ievēlētas trīs partijas, “Saskaņa”/GKR saņēma 58,54% balsu, kas ļāva tai tikt pie 39 mandātiem.

Rīgas domē kopā ar “Saskaņu”/GKR ievēlēti politiskie spēki no vēl četriem sarakstiem – Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un “Latvijas attīstībai” (LA) apvienotā saraksta, kas saņēmis 13,66% vēlētāju atbalstu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ar 13,41% vēlētāju atbalstu, nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) ar 9,24% atbalstu un “Vienotības” ar 6,26% atbalstu.

Atbilstoši šādam balsu sadalījumam LRA un LA saraksts Rīgas domē saņemtu deviņus deputātu mandātus, JKP – deviņus mandātus, nacionālā apvienība VL-TB/LNNK – sešus mandātus, bet “Vienotība” – četrus, liecina aģentūras LETA veiktie provizoriskie aprēķini.
Foto: Jānis Ogle un LETA

 

youtube icon
Abonēt youtube