Vēlēšanās Ventspilī pārliecinoši visvairāk “plusiņu” saņēmis pilsētas mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”) – iepretim Lemberga uzvārdam ievilkti 3914 “plusiņi”, bet no saraksta Lembergs svītrots 846 reizes, liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Otru lielāko “plusiņu” skaitu – 2076 – saņēmis Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks. Lai arī viņš svītrots 471 reizi, tomēr kopvērtējumā spējis pakāpties no ceturtā kārtas numura uz otro pozīciju sarakstā.

Trešo lielāko vēlētāju atbalstu guvis domes priekšsēdēja pirmais vietnieks infrastrukūras jautājumos Jānis Vītoliņš, saņemot 2030 “plusiņus”, kamēr 515 vēlētāji Vītoliņu svītrojuši. Tādējādi Vītoliņš noslīdējis no otrās uz trešo pozīciju sarakstā.

Savukārt domes priekššēdētāja pirmais vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs saņēmis ceturto lielāko atbalstu – 1807 “plusiņus”, kamēr 503 vēlētāji viņu no saraksta svītrojuši. Rezultātā Blumbergs noslīdējis no trešās uz ceturto pozīciju sarakstā.

Vēlētāji “Latvijai un Ventspilij” sarakstā visbiežāk – 883 reizes – svītrojuši olimpiskā centra “Ventspils” valdes priekšsēdētāju un tikai nesen Ventspils domes deputāta mandātu ieguvušo Uldi Boitmani, taču viņš saņēmis arī 1206 plusiņus, rezultātā spējot pakāpties no 16.pozīcijas uz devīto vietu sarakstā, kas, visticamāk, nodrošina viņa ievēlēšanu pilsētas domē.

Pēc provizoriskajiem rezultātiem, Ventspils domē varētu būt pārvēlēti astoņi no deviņiem pašreizējiem “Latvijai un Ventspilij” deputātiem – Lembergs, Vītoliņš, Blumbergs, Ošenieks, Boitmanis, Ilze Buņķe, Andris Grigalis un Aigo Gūtmanis. Devīto “Latvijai un Ventspilij” deputāta vietu varētu būt ieguvusi jaunpienacēja – Pārventas bibliotēkas vadītāja Igeta Gredzena. Visticamāk, domē vairs nav pārvēlēts līdzšinējais “Latvijai un Ventspilij” deputāts Dainis Gīlis.

Jau ziņots, ka Ventspils domes vēlēšānās uzvarējusi Lemberga vadītā partija “Latvijai un Ventspilij”, iegūstot deviņas no kopumā 13 deputātu vietām – tikpat, cik pašreizējā domes sasaukumā. Pārējās četras vietas domē ieguvis saraksts, kurā apvienojušās nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, partija “Vienotība” un Latvijas Reģionu apvienība ar Ģirtu Valdi Kristovski (V) priekšgalā.

youtube icon
Abonēt youtube