Vēlēšanu rezultātus turpat savā birojā šogad gaidīja partijas “Vienotība” ļaudis, tostarp arī šīs partijas smagsvari. Un, jāsaka, ka šeit valdīja visdraudzīgākā attieksme pret katru atnācēju no preses. Turklāt, uzzinot pirmos rezultātus, ka 5% barjera Rīgā ir pārvarēta, politiķu sejās jau parādījās kaut kas uz smaida pusi.

Nedaudz pirms vienpadsmitiem vakarā, dodoties augšā uz partijas “Vienotības” biroju, portāls ritakafija.lv izdzirdēja aizdomīgi žēlabainas skaņas. Vai tiešām politiķi ir uzzinājuši pirmos balsojuma rezultātus, kas ir partijai graujoši? Tā, protams, ir pirmā doma. Taču, ienākot koridora, top saprotams, ka pie smilkstēšanas acīmredzot vainojams Skotu terjera šķirnes suņuks. Melnais skaistulis kopā ar saimnieci birojā jūtās visai komfortabli un asti luncinādams labprāt iepozē fotogrāfijām. Tikpat laipni pret atnācējiem ir arī partijas politiķi. Namamātes lomu uzņēmusies bijusī premjere Laimdota Straujuma, kura laipni apsveicinās ar visiem.

Pēc balsu saskaitīšanas visos 158 Rīgas iecirkņos, “Saskaņa”/GKR saņēma 50,85% atbalstu. Tas nozīmē, ka “Saskaņa”/GKR nākamajā Rīgas domes sasaukumā iegūs 32 deputātu mandātus. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, kurās galvaspilsētas domē kopumā tika ievēlētas trīs partijas, “Saskaņa”/GKR saņēma 58,54% balsu, kas ļāva tai tikt pie 39 mandātiem.

Rīgas domē kopā ar “Saskaņu”/GKR ievēlēti politiskie spēki no vēl četriem sarakstiem – Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un “Latvijas attīstībai” (LA) apvienotā saraksta, kas saņēmis 13,66% vēlētāju atbalstu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ar 13,41% vēlētāju atbalstu, nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) ar 9,24% atbalstu un “Vienotības” ar 6,26% atbalstu.

Atbilstoši šādam balsu sadalījumam LRA un LA saraksts Rīgas domē saņemtu deviņus deputātu mandātus, JKP – deviņus mandātus, nacionālā apvienība VL-TB/LNNK – sešus mandātus, bet “Vienotība” – četrus, liecina aģentūras LETA veiktie provizoriskie aprēķini.

Foto: Jānis Ogle un LETA

youtube icon
Abonēt youtube