Klīvlendas “Cavaliers” komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas otrajā spēlē piespiedusi Goldensteitas “Warriors” komandu biežāk kļūdīties, tomēr tik un tā nācies piedzīvot zaudējumu, pauda pašreizējo čempionu “Cavaliers” līderis Džeimss.

“Warriors” svētdien otrajā NBA finālsērijas spēlē savā laukumā ar 132:113 (40:34, 27:30, 35:24, 30:25) pieveica “Cavaliers”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām rezultātam kļūstot 2-0.

“Dosimies mājās, skatīsimies videoierakstu un raudzīsim, kur varam kļūt labāki,” portāls “Yahoo Sports” citē Džeimsa teikto. “Mēs centīsimies. Neko citu nevaru pateikt, jo šādā brīdī tik un tā tiek strādāts ļoti smagi, taču varbūt jāievieš nelielas izmaiņas, lai mēs būtu labāki aizsardzībā un uzbrukumā.”

Pēc svētdienas panākuma “Warriors” nonākusi vairs tikai divu uzvaru attālumā no otrā NBA čempiontitula trīs gadu laikā. Sērijas nākamās divas spēles notiks “Cavaliers” laukumā.

“Cenšamies izpildīt spēles plānu, cik vien labi iespējams. Tagad spēlējam krietni fiziskāku basketbolu, nekā tas bija pirmajā finālsērijas mačā. Piespiedām pretiniekus kļūdīties, tomēr tik un tā viņi mūs uzvarēja, tāpēc mums savs sniegums jāuzlabo vēl vairāk,” norādīja Džeimss.

Finālsērijas otrajā mačā Džeimss izcēlās ar “triple-double” – 29 punkti, 11 atlēkušās bumbas un 14 rezultatīvas piespēles. Viņš NBA finālos “triple-double” guvis jau astoņas reizes, kas ir atkārtots līgas rekords. Ko līdzīgu savulaik iespēja tikai Losandželosas “Lakers” leģenda Maģiskais Džonsons, bet nevienam citam basketbolistam finālos nav bijuši vairāk par diviem “triple-double”.

“Šobrīd šiem rekordiem nav pilnīgi nekādas nozīmes, bet kādreiz būs, jo Maģiskais Džonsons ir viens no visu laiku izcilākajiem basketbolistiem,” uzskata Džeimss. “Man šobrīd tas neko nenozīmē, jo šis ir komandu sports, bet, kad karjeru būšu noslēdzis, varēšu uz to paskatīties jau citām acīm.”

Tikmēr “Cavaliers” galvenais treneris Tairons Lū norādīja, ka nākamās divas mājas spēles būs ļoti svarīgas.

“Warriors” uzvarēja abus mačus savā laukumā, kas ir normāli. Zinājām, ka šīs spēles nebūs vieglas, tomēr tagad dosimies uz mājām, kur mēs spēlējam labi. Tagad ir brīdis, kad jāpārgrupējas,” izteicās Lū.

Pērn finālsērijā ar 4-3 uzvarēja “Cavaliers”, lai gan pēc četriem dueļiem ar 3-1 vadībā bija “Warriors”.

Saistītās tēmas: CavaliersLebronsNBAWarriors

youtube icon
Abonēt youtube