Nešvilas “Predators” komanda pirmdien panāca izlīdzinājumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijā pret pašreizējo čempioni Pitsburgas “Penguins”.

Sērijas ceturtajā spēlē “Predators” savā laukumā bija pārāki ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0), sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 2-2.

Pirmajā trešdaļā abas vienības apmainījās vārtu guvumiem, kad pa reizei izcēlās Kalle Jērnkroks (“Predators”) un Sidnijs Krosbijs (“Penguins”). Tiesa, turpinājumā mājinieki no Nešvilas guva trīs bezatbildes vārtus, noslēgumā izcīnot gana drošu uzvaru. Vēl pa vārtiem “Predators” labā šajā mačā iemeta Frederiks Gudro, Viktors Arvidsons un Filips Fošbergs.

Teicams “Predators” vārtos bija vārtsargs Peka Rinne, kurš pirmdien atvairīja 23 no 24 pretinieku metieniem.

“Peka šajā mačā bija iespaidīgs. Man arī patika, ka puiši jau no sākta gala līdz pat cīņas beigām bija pamatīgi koncentrējušies. Tas brīžiem spēj izšķirt spēles likteni,” pēc panākuma sacīja “Predators” galvenais treneris Pīters Laviolets.

Šo sēriju “Predators” sāka ar diviem zaudējumiem izbraukumā, tomēr ar abiem mačiem savā laukumā tagad panākusi izlīdzinājumu. Arī iepriekšējā cīņā “Penguins” komandu izdevās pārspēt pārliecinoši ar 5:1.

Tikmēr “Penguins” galvenais treneris Maiks Salivans sūkstījās par pirmdien neizmantotajām vārtu gūšanas iespējām.

“Mums bija vairākas 100% vārtu gūšanas iespējas, vairāki pretuzbrukumi. Ripa vienkārši nenonāca vārtos,” teica speciālists.

Stenlija kausa izcīņas finālsērijas piektā spēle notiks ceturtdien Pitsburgā.

“Penguins” vienība tiecas kļūt par pirmo kopš 1998.gada, kas Stenlija kausu ieguvusi divas sezonas pēc kārtas. Pēdējo reizi kas tāds izdevās Detroitas “Red Wings” komandai, kas triumfēja 1997. un 1998.gadā. Savukārt “Predators” hokejisti Stenlija kausa finālā spēlē pirmo reizi vēsturē.

 


Attēls: nhl.com

Saistītās tēmas: HokejspredatorsSports

youtube icon
Abonēt youtube