Rīgā šodien tiks atklāts ikgadējais starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls “Laiks dejot”, aģentūru LETA informēja festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Daina Tabūna.

Kā katru gadu festivālā piedalīsies ārvalstu mākslinieki, kā arī savus jaunākos darbus rādīs Latvijas horeogrāfi un Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Laikmetīgās dejas mākslas studenti, sacīja Tabūna.

Festivāla laikā pirmo reizi Latvijā viesosies Norvēģijas apvienība “Haugen Produksjoner”, kas izrādē “Izelpa” ar zinātnisku prozu, deju un inovatīvām elektroniskām skaņām sniegs iespēju skatītājiem ieiet milzu plaušā. Izrādes scenogrāfs ir starptautiski atzītais beļģu mākslinieks Lorenss Malstafs.

Tāpat festivāla apmeklētāji varēs redzēt francūzietes Helēnas Katalas izrādi “Pelēkbalts”, zviedra/norvēģa Benno Vorhamsa un sīrietes/beļģietes Abdalu Omari “Vice Versa”, amerikāņu Pītera Terezakiss un Alisona Grīna “Sirds ritmi gaisma”, kā arī mākslinieka krievu izcelsmes mākslinieka Oļega Suļimenko un austriešu horeogrāfes Jasmīnas Hoferes “Annas Kareņinas sapņi un asaras”.

Ķīnietis Cai Rans Rens Kvings interesentiem piedāvās izrādi “Pelni un sniegs”, bet kipriete Suzana Fjala piedāvās novērtēt viņas horeogrāfiju izrādē “Apkopojot atsauces – kļūda”.

Savukārt Latvijas horeogrāfus šogad festivālā pārstāvēs Jānis Putniņš un Eva Kronberga ar izrādi “Tie” un Agate Bankava ar “Slikta”.

Festivāla izrādes notiks dažādās vietās – LKA “Zirgu pastā”, Rīgas Doma dārzā, deju studijas “Dzirnas” telpās, kā arī peldošajā galerijā “Noass”. Dalībniekiem ar priekšzināšanām laikmetīgās dejas sfērā būs iespēja arī piedalīties festivāla mākslinieku vadītās meistarklasēs.

Festivāls “Laiks dejot” tika aizsākts 1998.gadā kā Latvijas horeogrāfu laikmetīgās dejas izrāžu vakari. Gadu gaitā tas ir attīstījies attīstīties par starptautisku festivālu un raisa plašu interesi laikmetīgās dejas profesionāļu un interesentu vidū arī ārpus Latvijas.

Festivāla programma Rīgā norisināsies līdz 12.jūnijam.

youtube icon
Abonēt youtube