Ceptas siera bumbiņas
Nepieciešamas:
Rīvmaize
2 olas
Mazās mocarella siera bumbiņas
Milti
Sakuļam olas bļodiņā, un liekam sierra bumbiņas kārtīgi izpeldēties olu masā no visām pusēm.
Tad ieliekam sieru iepriekš sagatavotā bļodā, kur to jau gaida rīvmaize. Parklājam bumbiņas.
Dziļā pannā ielejam saulespuķu eļļu (nežēlojam) un gaidām, kamēr tā uzkarsīs ( ja ir iespēja, labāk izmantot friteri).
Pārliekam mocarellas bumbiņas uz karstās virsmas un cepam no visām pusēm, kamēr tās kļūst zeltainas.
Marinēta mocarella
ochetaizer
Nepieciešams:
Mazās mocarella bumbiņas
Ķiploki
10 g bazilika
6 g timiāna
Puse citrona
180 g olīveļļas
3 g kaltēta čili pipara
5 g pipari
2 lauru lapas
5 ml sauss sarkanvīns
Eļļu ar smalki sagrieztu ķiploku uzkarsē uz vidēji lielas uguns, kamēr tā sāk vārīties. Jānoņem no uguns un jāatdzesē. Jāpievieno sagrieztas garšvielas un lauru lapa. Pievienot vīnu ( vai etiķi), sarkanos piparus un sāli pēc garšas.
Burkā ielej nedaudz sagatavotas eļļas, pārliek tajā mocarellu un pievieno atlikušo eļļu, aiztaisa. Marinē vismaz dienu ( līdz 2 nedēļām).
Cukīni – mocarellas ruletītes
nami-nami
Nepieciešams:
Mocarella bumbiņas
Cukīni
Marinādei:
4 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes balzamiko etiķa (vai parasts etiķis)
3 ēdamkarotes smalki sagrieztu zaļumu (pēc izvēles)
Sāls un pipari pēc garšas
Mazā bļodiņā samaisām olīveļļu, zaļumus, etiķi, sāli un piparus. Pievienojam mocarellu. Ļaujam marinēties 30 minūtes.
Tikmēr ar cukīni smalkās plāksnītēs, kuras jāizmērcē sāļā ūdenī vismaz 2 minūtes, tad notecinām un pārliekam aukstā ūdenī. Notecinām un ierullējam marinētās mocarellas bumbiņas cukīnī.
Uzkoda ar mocarellu un baziliku
Nepieciešams:
Mocarella bumbiņas
Čeri tomāti
Svaigs baziliks
Balzamiko etiķis
Nav nekā vienkāršāka kā pagatavot šo banālo, bet vienmēr aktuālo uzkodu. Uz zoba bakstāmā uzspraužam čerus tomātus, baziliku un mocarellu. Kompozīcijas noslēgumā pārlejam visu ar balzamiko.
Uzkoda no čeriem tomātiem un mocarellas
vseretsepti
Nepieciešams:
Mocarella
Čeri tomāti
Jebkāda asā mērce
Svaigs baziliks
Nogriežam tomātiem galiņus un atdalām no serdes. Tomātam jāpaliek pietiekami stingram, neņemam ārā pārāk daudz.
Sagriežam sieru mazos gabaliņos un ievietojam tos tomātā. Pa virsu uzlejam nedaudz asās mērces, ko izvēlējāmies, un dekorējam ar bazilika lapiņu.
Baklažānu mini pica ar mocarellu
weightwatchers
Nepieciešams:
Baklažāns
Kečups (vai cita mērce pēc izvēles)
Pusotra tējkarote malta ķiploka
Mocarella
Svaigs baziliks
Sasmalcināti sarkanie pipari
Uzkarsējam krāsni līdz 220 grādiem.
Sagriežam baklažānus aplīšos un liekam krāsnī uz 10-15 minūtēm. Izvelkam, pagriežam uz otru pusi un ļaujam gatavoties vēl 10 minūtes. Atdzesējam.
Samaisām kečupu ar ķiplokiem, pipariem. Pārklājam katru baklažāna šķēlīti ar mērci un pa virsu pievienojam mocarellu.
Liekam visu atpakaļ krāsnī, kamēr siers sāks kust, apmēram 5 minūtes. Izvelkam mazās baklažāna picas un izdekorējam ar baziliku.
Uzkoda no mocarellas, tomātiem un garnelēm
8spoon
Nepieciešams:
50 g mocarellas
Liela tomāts
1 tējkarote skābā krējuma
Ķiploka daiviņa
Dilles
Mazās garneles
Sāls un pipari pēc garšas
Izņemam mocarellu no rosola un pārliekam blenderī, lai sasmalcinātu. Gatavai masai pievienojam krējumu – tieši vienu ēdamkaroti. Liekam klāt sasmalcinātu ķiploku un maisām visu kopā blenderī. Šajā etapā vajadzētu nogaršo pastu, iespējams, jūs vēlēsieties to ar kaut ko papildināt – sāli vai pipariem, piemēram.
Smalcinām dilles un pievienojam masai.
Tomātus sagriežam apļos apmēram 0,5 cm. Pārklājam tos ar mocarellas pastu un nobeidzam visu ar garneles izvietošanu augšgalā.
Šampinjoni ar mocarellu
homemadenutrition
Nepieciešams:
8-10 lieli šampinjoni
¼ tējkarote granulēta ķiploka
100g mocarella
Svaigi pētersīļi
1-2 ēdamkarotes augu eļļas
Sāls
Atdalām sēņu cepurīte no kājiņām. Nedaudz sālām produktu (no abām pusēm), gaidām 10 minūtes.
Sagatavojam pildījumu: sasmalcinām pētersīļus, pievienojam ķiploku un sāli, samaisām (pēc vēlēšanās var pievienot vairāk zaļumu).
Gatavās sēņu cepurītes pārliekam cepamā formā, iepriekš apstrādātā ar eļļu. Katru sēni piepildām ar zaļumu pildījumu un liekam cepeškrāsnī (200 grādi, 8-10 minūtes). Pa to laiku sēnes zaudēs lieko ūdeni.
Izņemam un katrā šampinjonā ievietojam mocarellas gabaliņu, gatavojam vēl 7-9 minūtes.
Karsta mocarellas un bazilika uzkoda
returntosundaysupper
Mocarella bumbiņas
1 ola
Svaigs baziliks
Kārtainā mīkla
Olīveļļa
Jūsu iecienītākā tomātu mērce
Samaisām olu ar vienu ēdamkaroti ūdens. Sagriežam smalkās plāksnītēs baziliku.
Sagriežam mīklu nelielos kvadrātos, kur vidū ieliekam pusi no mozarella siera bumbiņas un bazilika lapiņu. Pārlokam mīklu un aizlīmējam visas maliņas. Mazo pelmeni apsmērējam ar olu:
Uzkarsējam pannu ar olīveļļu, līdz 350 grādiem (nepārkarsējam). Cepam produktus apmēram minūti no katras puses. Pasniedzam uz galda (labāk uzreiz) ar iecienītāko tomātu mērci
Kartupeļu – mocarellas pankūkas
Nepieciešams:
900 g kartupeļu
200 g saldētu zaļo zirnīšu
55 g sviesta
120 ml saldā krējuma
Mocarella
Sāls un pipari
Eļļa cepšanai
Liekam vārīties kartupeļus, pēc 15 minūtēm pievienojam zaļos zirnīšus un vāram vel 5 minūtes.
Pievienojam sviestu un saldo krējumu, sāli, piparus, sastampājam. Paņemam nedaudz gatavās masas, izplacinām un centrā ieliekam mocarellu. Paslēpjam to aiz vel vien plāna kartupeļu slāņa.
No abām pusēm pārklājam ar rīvmaizi un cepam uz pannas kā parastās pankūkas.