Šovakar Latvijas nacionālā futbola izlase pulksten 21:45 “Skonto” stadionā tiksies ar pasaules čempioni futbolā – Portugāli. Īsi pirms sava pirmsspēles treniņa pretinieku komanda aicināja žurnālistus uz preses konferenci. Kopā ar komandas treneriem tajā piedalījās arī pussargs Žuau Moutinju. Sportists atzīst, ka Latvijas komandu nedrīkst novērtēt par zemu un šobrīd Portugāles komanda treniņos ir saliedēta.

Portugāles izlases treneris un pussargs Žuau Moutinju aptuveni četrdesmit minūtes garajā preses konferencē galvenokārt pavadīja, taisnojoties par izlases fizisko un mentālo gatavību.  Interesanti, ka preses konferencē latviski ļāva uzdot tikai vienu jautājumu, turklāt lielāko daļu portugāļu atbilžu nebija atļauts tulkot. Kā spļaudījās pašmāju sporta žurnālisti, mums atvēlētais jautājums tika izniekots, pajautājot Žuau, kura kāja viņam ir stiprāka – labā vai kreisā? “Man labāk patīk strādāt ar labo kāju. Taču tikpat labi es spēju darboties arī uz kreiso. Abas kājas ir vienādi spēcīgas,” uz latviski uzdoto jautājumu atbildēja slavenais pussargs.

Patiesībā iemesls netulkot daudzus portugāliski uzdotos jautājumus un atbildes saistās ar portugāļu mediju pārmetumiem par izlases sagatavotību, spēlētāju izvēli un treniņu plānošanu. Tincināts tika galvenokārt galvenais treneris Fernandu Santušs. “Izlasē ir iekļauti tie spēlētāji, kas arī reāli dosies laukumā. Mūsu treniņu un spēļu kalendārs tiek rūpīgi izstrādāts jau iepriekš. Spēlētāji katrai spēlei gatavojās ar 100% atdevi. Ir perspektīvi spēlētāji, kas nav pilnībā attaisnojuši uzticību, tāpēc es izvēlējos šai spēlei tieši šādu komandas sastāvu,” vaicāts par komandas sastāvu un kāpēc sastāva nav Eders.

Preses konferencē klātesošajam pussargam tika uzdoti galvenokārt jautājumi, vai komanda ir tikpat gatava šai spēlei, kā 2016. gadā spēlējot pret Latviju Portugālē. Un arī vai nav novērtējuši pretinieku par zemu. “Tas spēles stils, kas bija 2016.gadā nekur nav zudis. Mēs esam varbūt izmainījuši un uzlabojuši komandas uzbrukuma stilu. Taču esmu drošs, ka visi mūsu spēlētāji rītdienas spēlei ir gatavi.”  “Esam ļoti labi sagatavoti tehniski un gatavi cīnīties par trim punktiem. Esam daudz strādājuši, lai sasniegtu labu gatavību. Esam ar svaigu galvu un svaigiem spēkiem spēlēt pret Latviju. Mums pretī ir stiprs un labs pretinieks,” tā komentēja Moutinju.

Uz atkārtotu jautājumu, vai komanda ir tikpat gatava spēlei ar Latviju kā 2016. gadā, sportists atbildēja diezgan lakoniski: “Ticu saviem komandas biedriem. Uzticos viņiem. Centīsimies, lai sasniegtu to, ko vēlamies. Rītdienas spēle nebūs no vieglākajām, bet uzticos komandai. Jūtamies labi. Mūsu komanda šobrīd ir labi sagatavota fiziski un gatava spēlēt pret Latviju.”

Portugāles izlase savā treniņā Rīgā: 

Foto: Jānis Ogle un Seleções de Portugal

Saistītās tēmas: FutbolsPortugāles izlaseŽuāu Moutiņu

youtube icon
Abonēt youtube