Portugāles likumdošanā nav līdz galam noregulēts jautājums par surogātmātes izmantošanu un ziņas, ka slavenais futbolists Krištianu Ronaldu ir kļuvis par tēvu dvīņiem Mateo un Evai, ir kā sarkana lupata konservatīvajiem politiķiem sarīkot paraugprāvu. Kamēr dzimtenē futbolistu var gaidīt kriminālvajāšana, viņš ar vecāko dēlu un draugiem bauda atpūtu Marokā un gaida, kad no Amerikas uz viņa dzīvokli Barselonā ieradīsies sportista mamma Doloresa Aveiro kopā ar nesen dzimušajiem mazbērniem.

 

Vecmāmiņa ceļo pēc dvīņiem, draudzene imitē dzemdības

Kamēr pasaules slavenākais futbolists uzturējās Rīgā un gatavojās mačam pret Latvijas futbola izlasi, pasaulē nāca viņa dvīņi. Kas, pēc neoficiālas informācijas, piedzima ceturtdien, 8. jūnijā – tā vismaz vēstī Portugāles TV kanāls SIC. Dvīņiem futbolists devis vārdus Eva un Mateo. Pats Krištianu Ronaldu vai viņa pārstāvji šīs ziņas pagaidām nav komentējuši. Un par šo delikāto tēmu mediju pārstāvji no Spānijas un Portugāles arī izrādīja vislielāko interesi jau pieminētā mača laikā “Skonto” stadionā. Kā vēsta portugāļu portāls cmjornal.pt bērnu vecmāmiņa Doloresa ar abiem dvīņiem šīs nedēļas vidū ieradīsies Spānijā un dvīņi tiks nodoti Ronaldu. Tāpat portāls ir piefiksējis, ka vīrieša mīļotās sievietes statusā esošā modele Džordžīna Rodrigesa ar čemodāniem ieradās vienā no Kalifornijas privātajiem dzemdību namiem. Portāls norāda, ka visdrīzāk par bērna māti tiks uzdota Rodrigesa. Ne velti pēdējo divu mēnešu laikā publiskos pasākumos un sociālajos tīklos modele redzama ar vēderiņu, kas liek aizdomāties par grūtniecību. Portāls pieļauj domu, ka Džordžīnai ir uzticēta loma imitēt grūtniecību un futbolista bērnu dzemdības. Pēc portāla rīcībā esošās informācijas viņa tiešām varētu uzrādīties kā bioloģiskā dvīņu māte. Proti, apaugļošanai tika izmantota viņas olšūna, kuru iznēsāja surogātmāte Amerikā. Portāls izvirza versiju, ka dzimšanas apliecībā bērna mātes vārds nebūs norādīts. Savukārt, Ronaldu būs nokārtojis dokumentāciju, ka visas tiesības uz bērnu audzināšanu ir tikai viņam vienam.

Dzimtenē plāno kriminālvajāšanu

Kā futbolists, dienu pēc savu dvīņu dzimšanas, viņš godam aizstāvēja savas valsts Portugāles godu mačā pret Latvijas izlasi. Tikmēr dzimtajā pusē konservatīvo partiju politiķi ir nolēmuši sarīkot paraugprāvu un saukt sportistu pie kriminālatbildības. Kā vēsta portāls observador.pt šajā valstī ir ļoti daudz robu likumā par surogātmāšu izmantošanu dzemdībām. Pagājušā gada jūlijā tika pieņemts likums par surogātmātes izmantošanu. Taču, aizvien nav apstiprinātas regulas, ko apzināti kavē kreiso politiķu bloks. Līdz ar to ziņas, ka slavenais futbolists ir izmantojis savu dvīņu radīšanai surogātmāti, ir radījis zaļo gaismu kreisajiem saukt viņu pie kriminālvajāšanas. Šobrīd tādas darbības Portugālē tiek pielīdzinātas cilvēku tirdzniecībai un var draudēt pat ar 25 gadu ilgu cietumsodu. Tiesa portāls norāda, ka arī futbolists savā labā var izmantot likumdošanās robus. Proti, viņu var saukt pie atbildības tikai 120 dienas pēc bērnu dzimšanas, ģenētiski pierādot šo faktu. Līdz ar to vismaz līdz dvīņu četru mēnešu vecumam, vīrietis ar saviem dvīņiem dzimtenē visdrīzāk nebūs redzams.

Svinības Marokā ar dēlu un draugiem

Šobrīd sportists ar savu pirmdzimto septiņus gadus veco dēlu Krištiano Ronaldu junioru atpūšas jau sportista īpašumos Barselonā. Krištianu Ronaldu pirmdzimtais dēls Krištianu jaunākais piedzima 2010. gada 17. jūnijā ASV. Viņa mātes personību futbolists tur noslēpumā, dēla aprūpes tiesības pieder viņam vienam pašam, un tiek pieļauts, ka puisēnu ir dzemdējusi surogātmāte. Tiesa, īsi pēc mača ar Latviju, sportists devās uz Maroku apciemot vienu no saviem tuvākajiem draugiem kikbokseri Badru Hari. Šeit baseina ballītē arī tika nosvinēta dvīņu ierašanās pasaulē. Klāt bija sportista tuvākie draugi no futbola aprindām un protams arī dēls. Ņemot vērā to, kādā veidā pasaulē nākuši Krištianu Ronaldu bērni, nerimst runas par viņa seksuālo orientāciju. Daudzi uzskata, ka futbola superzvaigznes parādīšanās sabiedrībā kopā ar jaunām skaistām sievietēm nav nekas vairāk par cenšanos noslēpt, ka patiesībā viņš ir gejs. Jāatgādina, ka vēl pērn spāņu prese baumoja par viņa intīmajām attiecībām ar jau pieminēto kikbokseri. Futbolists pat ignorēja sava kluba “Madrides Real” vadības aizliegumu lidot šurpu turpu pirms izšķirošām spēlēm. Abu draudzība pēc šīm runām pieklusa, jo Marokā atklātas homoseksuālas attiecības ir sodāmas ar miesassodiem, kas var beigties letāli. Un pēc žurnālā “Hola” rakstītā, futbolista sirdsdraugam jau bija jādodas skaidroties pie Marokas karaļa Mohammeda VI.

Foto: facebook.com, instagram.com un cm.pt

 

 

youtube icon
Abonēt youtube