Latvijā 67% aptaujāto iedzīvotāju pievieno darba kolēģus kā draugus sociālajos tīklos, savukārt 33% ir pret šādām ārpusdarba aktivitātēm, liecina darba portāla “CV Market” veiktās aptaujas dati.

Tie cilvēki, kas pievieno darba kolēģus kā draugus sociālajos tīklos norādījuši, ka dara to, jo viņiem ir labas attiecības ar kolēģiem, jo neiebilst, ka darbabiedri redz viņu aktivitātes internetā, kā arī tāpēc, ka ar kolēģiem mēdz pavadīt laiku ārpus darba.

Savukārt tie, kuri neatbalsta kolēģu pievienošanu draugu lokam sociālajos tīklos, par iemeslu minējuši darba nodalīšanu no privātās dzīves, kā arī nevēlēšanos, lai kolēģi zinātu par viņiem vairāk kā nepieciešams.

Aptaujas dati arī atklāj, ka piesardzīgāki ar kolēģu pievienošanu draugu lokam sociālajos tīklos ir vīrieši. Turklāt kā iemeslu nodalīt privāto dzīvi no darba dzīves biežāk norādījuši stiprā dzimuma pārstāvji vecumā virs 35 gadiem.

“CV Market” aptaujā “Vai Jūs pievienojat savus kolēģus kā draugus sociālajos tīklos?” kopumā piedalījās 956 respondenti vecumā no 20 līdz 55 gadiem.

Foto: iStock

Saistītās tēmas: draudzībakolēģiSociālie tīkli

youtube icon
Abonēt youtube