Jau pēc pāris dienām svinēsim vienus no gada maģiskākajiem un noslēpumainākajiem svētkiem – Līgo. Lustīgā gaisotne un neparasts Līgo nakts aromāts jau ir ienācis Latvijas Nacionālā teātra telpās un pirms došanās vasaras brīvdienās aktieri skatītājus priecē ar īstu “Skroderdienas Silmačos” izrāžu maratonu.

Jau pie teātra ārdurvīm uzstādītais milzu vainags garām ejošiem ļautiņiem liek apstāties un aizdomāties, ka jau pavisam drīz arī mēs paši skaļās balsīs vilksim meldiņu ar tekstu ”Līgo Līgo”. Taču teātrī valda cita pasaule, un šeit Jāņi jau tiek svinēti teju katru vakaru, sākot no 16. jūnija. Paverot teātra durvis mūs sagaida margrietiņu un rudzupuķu aromāts. Savukārt otrā stāva gaitenī uz galda novietoti saimnieka lielie alus kausi. Stūrītī arī namamātes šujmašīna un svētku aromāts plūst no visām teātra telpām. Tieši šādi ar Līgo aromātu jau septīto gadu teātra kolektīvs uz vasaru atvadās no saviem skatītājiem, aicinot viņus izbaudīt pašmāju jestrāko Līgo izrādi “Skroderdienas Silmačos”.

Antonijas lomā nemainīgi ir šī teātra lielākā skatuves dīva Dita Lūriņa – Egliena. Ar šo izrādi savulaik arī sākās Lūriņas aktrises karjera. Būdama vēl pavisam maziņa viņa uz skatuves spēlēja Antonijas meitu Toniju. Savukārt, sākot karjeru teātrī, Lūriņa ir bijusi gan Ieviņa, gan žīdu dāma Sāra. Taču jau teju septiņus gadus tieši viņa saimnieko Silmačos. Sava veida tradīcija ir šajā izrādē ļaut iemirdzēties arī teātra jauniesācējiem jeb aktieriem, kas tikai nesen pievienojušies kolektīvam. Un jāsaka, ka šogad jauniņajiem uzticētas vadošās lomas. Šogad pirmo reizi šo izrādi spēlēs, būdami  Elīnas un Alekša lomās,  jaunie aktieri Agnese Cīrule un  Raimonds celms.

 

Foto: Jānis Ogle un Latvijas Nacionālā teātra publicitātes foto

youtube icon
Abonēt youtube