Latvijas vieglatlētam Jānim Leitim 400 metru skrējiens nav iecienītākā disciplīna un šosezon viņš to pārāk daudz reižu negrasās veikt, lai gan tieši šajā distancē viņš aizvadītajā nedēļas nogalē laboja valsts rekordu, pauda sportists.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Leitis sestdien Izraēlā notikušajās Eiropas komandu čempionāta otrās līgas sacensībās 400 metru distancē finišēja pēc 45,60 sekundēm, iepriekšējo Latvijas rekordu uzlabojot par 0,28 sekundēm. Pirms pieciem gadiem Leitis sacensībās Helsinkos vieglatlētikas stadiona standarta apli, kas ir 400 metrus garš, veica 45,88 sekundēs, tobrīd atkārtojot Vjačeslava Kočerjagina 1991.gadā sasniegto Latvijas rekordu.

“Pirms tam visiem teicu, ka vēlos pārspēt savu personīgo rekordu, kas vienlaicīgi arī būtu jauns Latvijas rekords, jo man piederēja atkārtots valsts labākais sasniegums,” sarunā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību sacīja Leitis.

Leitim sestdien pietrūka 0,16 sekundes, lai 400 metru distancē izpildītu pasaules čempionāta normatīvu, tomēr pats sportists par to pārāk nepārdzīvoja.

“Citi varbūt teica, ka ir “škrobe”, jo neizpildīju pasaules čempionāta normatīvu, bet, godīgi sakot, ar to vispār nebiju rēķinājies, tāpēc pārāk nepārdzīvoju. Šobrīd esmu priecīgs, jo visa šī sezona pagaidām bijusi pozitīva, tāpēc būtu muļķīgi tagad par kaut ko pārdzīvot. Uzskatu, ka viss ir ļoti labi. Man prieks pašam par sevi,” izteicās Leitis.

Pēc vairākiem klusiem gadiem šosezon Leitis sasniedzis lielisku sportisko formu, jo maija beigās viņam sacensībās “Rīgas kausi” pietrūka vien 0,04 sekundes, lai labotu Latvijas rekordu 400 metru skrējienā, bet šomēnes Prezidenta balvā viņš tāllēkšanā sasniedza rezultātu 7,92 metri.

“Šobrīd domāju, ka paiešu nedaudz malā un nākamos startus aizvadīšu jūlija vidū. Šim startam komandu čempionātā gatavojos jau kopš maija sākuma, jo zināju, ka šīs būs sacensības, kurās vēlos skriet 400 metrus. Par nākotni ļoti grūti spriest, pakonsultēšos ar treneri, varbūt viņam būs kādas idejas. Šaubos, ka tagad baigi bieži skriešu 400 metrus, tā nav tā disciplīna, kur gūstu baigo prieku. Pieļauju, ka vairāk lēkšu tāllēkšanu, jo ir piedāvājums jūlijā doties uz komercsacensībām. Tas man patīk, jo atvēsina galvu,” atklāja Leitis.

Leitis norādīja, ka dalība 400 metrus skrējienā nedēļas nogalē uzlikusi lielu atbildības slogu, un pēc finiša viņš juties kā pavisam cits cilvēks.

Tikmēr kopumā Latvijas vieglatlētikas izlasei sacensības Izraēlā nebija pārāk veiksmīgas, jo tā Eiropas komandu čempionāta otrās līgas sacensībās palika piektajā vietā un, visticamāk, nenodrošināja iespēju 2019.gadā atgriezties pirmajā līgā. Tomēr precīza 2019.gada turnīra aizvadīšanas kārtība vēl nav zināma.

Iepriekšējās sacensībās pirms diviem gadiem Latvija zaudēja vietu pirmajā līgā.

youtube icon
Abonēt youtube