Šodien 26. jūnijā noslēdzās filmēšanas darbs pie režisora Dāvja Sīmaņa jaunākās filmas “Puika ar suni”. Vakarā aktieri un radošais kolektīvs sanāks uz pēdējo kopīgo pasēdēšanu, un tad sāksies darbs pie montāžas. Nenoliedzami šīs filmas lielākais atradums ir skolas puika Matīss Knipļuks. Nedaudz smieklīgais puišelis filmēšanas laukumā ieviesa dzīvību un reizēm pat mācēja manipulēt ar savām privilēģijām kā galvenās lomas tēlotājs.

 

Pirmo reizi mani ceļi ar mazo puiku vārdā Matīss krustojās 2017. gada janvāra vidū, kad arī es filmējos filmas “Puika ar suni” ainās, kas risinājās bunkurā. Filmēšanas laukumā viņš ir paraugs pārējiem aktieriem. No galvas zina savu tekstu un vēl pirms katras ainas pārprasa katru savu darbību, ko un kā labāk darīt. Tāpēc, reiz bija komiski klausīties, kā mazais skolas zēns ģērbtuvēs sūkstas par kādu pašmāju teātra vecmeistaru, kurš filmēšanās laukumā putrojās savā tekstā. “Pasaki, ka, ja tas vecais muļķis vēlreiz sajauks tekstu, viņš man būs parādā “M&M’s” konfektes,” savu neapmierinātību pauda puika. Patiesībā savam vecumam puika ir visai attapīgs un ļoti labi zināja, kurās situācijas var mēģināt likt lietā savas galvenās lomas tēlotāja privilēģijas. Pārsvarā tas tika darīts ar mērķi dabūt vēl konfektes vai papildu saldo pusdienās. Turklāt ar končām puika labprāt arī dalījās ar citiem. Man visbiežāk nācās viņam skaidrot, ko latviešu valodā nozīmē kāds krievu valodā dzirdēts vārds. Tiesa, es nebiju uzdevuma augstumos, jo nezināju kā tulkot viņam tik ļoti interesējošos lamu vārdus.

Tagad, ieraugot mani ar fotoaparātu filmēšanas laukumā no portāla RītaKafija.lv, puika atplaukst smaidā. Un atzīst, ka žēl, ka vairs nav visu ebreju no bunkura. Tad bija jautrāk. Kā jau visi stilīgākie puiši arī Matīss var palepoties ar spineri. Un nevis vienu, bet veseliem diviem. Runājot par filmu, topošā kino zvaigzne norāda, ka uz vasaras filmēšanu viņam ir palikuši īsāki mati, bet būtu forši vēl īsākus nogriezt. Sākumā Matīss gribēja iemēģināt roku arī savu pieaugušo kolēģu fotografēšanā. Taču, mirkli paturot kameru, maina savas domas dodot norādījumu: “Tev vajadzētu kādu noķert, darot kaut ko muļķīgu. Tad bildes ir smieklīgākas un cilvēki vairāk lasa!”

 

Foto: Jānis Ogle un Facebook

Saistītās tēmas: Dāvis SīmanisMatīss KnipļuksPuika ar suni

youtube icon
Abonēt youtube