Latvijas pauerliftinga sportists Mārtiņš Krūze nedēļas nogalē Minskā izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā supersmagajā svara kategorijā virs 120 kilogramiem, pēc sacensībām paziņojot par karjeras beigām.

Valmierietis trīs ieskaišu (pietupienos, spiešanā un vilkmē) summā pacēla 947,5 kilogramus.

Savukārt par čempionu tika kronēts amerikānis Viljams Rejs, kurš summā pacēla 1090 kilogramus, otrais ar 1035 kilogramiem bija Nauru atlēts Ueps Džezza, bet trešo vietu ar 990 kilogramiem ieņēma kanādietis Brentons Kellijs.

“Tā… Tas ir pagājis. Esmu noslēdzis savu sportista karjeru ar smagu dienu! Pēdējās sacensībās nesanāca pacelt, cik gribēju, bet dažreiz dzīve ievieš savas korekcijas mūsu plānos! Sākam nākamo piedzīvojumu,” sociālajā vietnē “Facebook” raksta Krūze.

Krūze ir trīskārtējs Eiropas čempions klasiskajā spēka trīscīņā. Pērn viņš tika atzīts par Eiropas gada sportistu spēka trīscīņā.

Patlaban 28 gadus vecā valmierieša kontā ir arī sudraba un bronzas medaļas pasaules čempionātos, kā arī dažādi ieraksti Latvijas Pauerlliftinga federācijas (LPF) rekordu tabulā.

Tikmēr svara kategorijā līdz 66 kilogramiem Ivo Liepiņš ar paceltiem 525 kilogramiem bija devītais. Nāciju vērtējumā Latvija ieņēma 19.vietu 38 valstu konkurencē.

Jauniešiem svarā līdz 93 kilogramiem Antons Putnis ar 642,5 kilogramiem bija sestais, bet junioriem “Masters 1” grupā šajā pašā svara kategorijā Jurģis Zalāns ar 595 kilogramiem ieņēma devīto vietu.

youtube icon
Abonēt youtube