Atšķirībā no saviem priekšgājējiem Valsts prezidents Raimonds Vējonis visai reti rīko pasēdēšanas vai oficiālās tikšanās Jūrmalas rezidencē. Taču šonedēļ bija viens no retajiem izņēmumiem, kad neformālā gaisotnē baudot Jūrmalas priežu gaisu, Vējonis uz pasēdēšanu bija uzaicinājis pašmāju slavenāko dziedātāju Laimu Vaikuli.

 

Latvijas Valsts prezidenta Jūrmalas rezidencē atrodas starp Majoriem un Dubultiem pašā jūras krastā – priedēm apaugušo Jūrmalas kāpu ielenkumā. Ēka ir uzbūvēta 1971.gadā. Par Latvijas Valsts prezidenta rezidenci ēka kļuva 1993.gadā. Neliela izmēra zaļa terase no rezidences paver skatu uz pludmali, un vienmēr mainīgā jūra ainavai piešķir aizraujošu skaistumu, izlīdzinot ēkas arhitektūras ģeometrisko vienkāršību. Blakus terasei – kāpa dabiskā izskatā – virši, melleņu mētras, pieticīgi lauku ziedi. No vārtiem līdz rezidences durvīm ved platas, lēzenas, puķu dobēm ieskautas kāpnes. Rezidencei ir divarpus stāvi. Pirmais, no kura paveras skats uz jūru, kalpo sēdēm un oficiālām sarunām. Otrajā stāvā – viesistaba ar kamīnu un privātās telpas. Pašreizējais valsts prezidents Raimonds Vējonis savas tikšanās Jūrmalas rezidencē rīko ļoti reti un faktiski koncentrē visas tikšanās galvaspilsētā Rīgā. Tiesa, šonedēļ prezidents rīkoja nelielu draudzīgu pasēdēšanu tieši Jūrmalas rezidencē. Ar mērķi pārrunāt šī gada festivāla  “Laima Vaikule Jūrmala Rendez-Vous” norisi, otrdien, 2017.gada 27.jūnijā Valsts prezidents Vējonis neformālā gaisotnē tikās ar festivāla saimnieci Laimu Vaikuli un producenti Elitu Mīlgrāvi.

Valsts prezidents pateicās  Vaikulei personīgi un festivāla organizatoriem kopumā par sniegto lielisko iespēju klausītājiem klātienē baudīt operdīvu Kristīnes Opolais un Hiblas Gerzmavas uzstāšanos un atsaucās uz Laimas Vaikules ielūgumu apmeklēt festivāla atklāšanas vakaru 20. jūlijā. Vienlaikus viņš atzinīgi novērtēja festivāla noslēguma vakara programmu, kurā liela uzmanība būs veltīta leģendāriem un populāriem Gruzijas mūziķiem. Laima Vaikule uzsvēra, ka šis festivāls ir lieliska iespēja pasauli iepazīstināt ar Latvijas talantiem. Tādēļ katru vakaru festivāla programmā iekļauti arī daudzi Latvijas mākslinieki – “DAGAMBA”, Intars Busulis, Jānis Stībelis, Aminata, Aija Andrejeva, Samanta Tīna un daudzi citi, kuru uzstāšanos varēs vērot vairāk nekā 100 miljonu skatītāju auditorija visā pasaulē.

Draudzīgās tikšanās noslēgumā prezidents izmantoja iespēju iemūžināties ar abām viešņām uz rezidences terases, kas paver burvīgu skatu uz jūru.

 

youtube icon
Abonēt youtube